REST! ABD’den ek gümrük vergisi, Çin’den ekonomik adım
ABD’nin Çin’e ek gümrük vergileri getirerek ticaret savaşı başlattığı bir dönemde Çin iddialı bir büyüme hedefi açıkladı. Çin’in ana hedefleri ise büyümede yüzde beşlik bir rakam ve tüketimi artırma olacak.
Çin Başbakanı Li Çiang, ABD’nin uyguladığı ek gümrük vergilerine rağmen ekonomik büyüme hedefini “Yaklaşık yüzde 5'lik beklenen ekonomik büyüme hedefi, yalnızca istihdam istikrarını, risk önlemeyi ve kamu refahını desteklemek için değil, aynı zamanda ekonomik büyüme potansiyeli ve elverişli koşullar tarafından desteklendiği için de belirlendi” sözleriyle duyurdu.
Çin Başbakanı Li Çiang, tüketimi artırarak talebi artıracak ve böylelikle de üretimi güçlendirecek bir projenin başlayacağını da duyurdu.
- “Piyasa varlıklarının canlılığını teşvik etmek için etkili adımlar atılacak. Çin, hem kamu sektörünü kararlı bir şekilde konsolide etmeye ve geliştirmeye hem de özel sektörün gelişimini kararlı bir şekilde teşvik etmeye, desteklemeye ve yönlendirmeye kararlı kalacaktır”
Öte yandan Pekin yönetimi milli savunma bütçesi için 1. 78 trilyon yuan önerdi. Çin'in bu adımı, ABD'nin 4 Mart’ta Çin dahil birçok ülkeye getirdiği farklı oranlardaki ek gümrük vergilerine bir tür karşılık olarak değerlendiriliyor. Washington’un Pekin’in bu adımına ne yanıt vereceği merak ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en zengin şehirleri listesi belli oldu! Raporda Türkiye detayı: 40 bin 200 dolar milyoneri var…
Elon Musk ve Donald Trump arasında görüş ayrılığı mı? “Tarifeleri geri çekmesini istedi” iddiası…
Türk balı, dünyanın en ünlü lüks mağazasında! 150 gramı için ödenen rakam altın değerinde…
Tarife krizi: Asya ülkelerinin tepkisi ne oldu? Farklı strateji arayışları…
Oval Ofis’te “altın” dönüşüm! Trump'ın yaptığı değişiklikler dikkat çekti...