hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pakistan'dan İmran Han gerilimi

    Pakistan'da güvenlik güçleri, kendisi hakkında açılan davalara katılmadığı gerekçesiyle eski Başbakan İmran Han'ı gözaltına alma kararı aldı. Han'ın destekçileri ise buna engel oldu. Polis ile İmran Han'ın destekçileri arasında çatışmalar çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pakistan bir kez daha karıştı. Hakkında açılan davalara katılmadığı gerekçesiyle Pakistan İçişleri Bakanı, İmran Han'ın gözaltına alınacağını duyurdu. Buna engel olmak isteyen binlerce İmran Han taraftarı polis ile çatıştı.

    Güvenlik güçleri İmran Han'ın evine gitmek istedi. Göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Ancak polis, yüzlerce kişi tarafından kurulan barikatı aşmakta başarısız oldu. Bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

    Pakistandan İmran Han gerilimi

    Olayların ardından eski başbakan, 18 Mart'ta mahkemeye çıkacağını taahhüt eden bir belge imzaladı. Lahor’daki çatışmalarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

    Parlamentoda 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında, İmran Han hükümeti düşmüştü. Han, başbakanlığı döneminde yabancı devlet adamlarından alınan hediyeleri satmak ve bir kadın yargıcı tehdit etmekle suçlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow