hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lübnanlılar İsrail'in cezalandırılmasını istiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Lübnan'da Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarının patlatılması tam bir şok etkisi yarattı. Lübnanlılar ne pahasına olursa olsun, İsrail'e karşılık verilmesi gerektiğini düşünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'da günlük hayat tüm akışıyla devam ederken, marketlerde, manavda ve caddelerde patlamalar meydana geldi. İlk etapta ne olduğunu anlaşılmazken, İsrail'in Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarını patlattığı ortaya çıktı.

    Söz konusu patlamalar Lübnanlılar için bir şok etkisi yarattı. Lübnan halkı, yeni saldırılara, savaşa neden olsa bile, yıkıcı bir karşılık verilmesi gerektiğini düşünüyor.

    Lübnanlılar İsrailin cezalandırılmasını istiyor

    “Hepsi bizim kardeşlerimiz ve akrabalarımız. Allah'ın izniyle İsrail'e güçlü bir yanıt verilecek ve Nasrallah yaralılarımızı terk etmeyecek. Hepimiz direniş için kendimizi feda etmeye hazırız ve İsrail, istese de istemese de cezalandırılacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnanlılar İsrailin cezalandırılmasını istiyor

    “Dün olanlar tam bir sürprizdi. Kimse buna inanamaz. Dünyanın hiçbir yerinde benzeri görülmemiş bir şey. İnsanların kullandığı küçük cihazları nasıl patlatabilirler? İnanılmaz. İnsanlar işteyken, sebze alırken, sokakta yürürken veya arabalarında otururken patlamalar oldu. Çok büyük bir şok yaşadık.”

    “Hepimiz bu saldırıdan dolayı şoktayız. Başımıza ve tüm milletin başına gelenler tam bir trajedi. Allah Lübnan'ı ve her milleti korusun.”

    Lübnanlılar İsrailin cezalandırılmasını istiyor

    “Yaşananlar bir deprem gibiydi. Herkesi hem hedeflenenleri hem de yakındakileri hedef alan çok hızlı bir ihlaldi. Bu, direnişin bir tepkisiyle karşılanması gereken bir depremdi. Kararlı ve yıkıcı bir tepki, savaşa yol açsa bile.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow