hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden yalanlanan iddiayı tekrarladı

    Amerikan Başkanı Joe Biden hastanelere saldıran İsrail'i savundu, Hamas'ın hastaneleri kullanarak savaş suçu işlediğini söyledi. Biden bugüne kadar doğrulanmayan bir bilgi olan Hamas'ın "İsrailli bebeklerin başlarını kestiği" iddiasını da yineledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hamas'ın karargâhını, ordusunu hastane altına saklayarak ilk savaş suçlarının işlediği bir durum var. Hamas daha önce olduğu gibi İsrail'e yeniden saldırmayı, bebeklerin kafalarını kesip kadınları ve çocukları diri diri yakmayı planladıklarını kamuoyuna açıkladı. Dolayısıyla durup hiçbir şey yapmamaları fikri gerçekçi değil.”

    Amerikan Başkanı Joe Biden, İsrail'in hastane baskınıyla ilgili konuştu, suçu Hamas'a attı. Bugüne kadar doğrulanmayan bir bilgi olan Hamas'ın "İsrailli bebeklerin başlarını kestiği" iddiasını da tekrarladı.

    Biden yalanlanan iddiayı tekrarladı

    Biden, çatışmaların ne kadar süreceğini ise bilmediğini söyledi: “Bu ne kadar sürer bilmiyorum. Bakın, açıkça belirttim. İsraillilere, Bibi'ye ve onun savaş kabinesine, buradaki tek nihai cevabın gerçek iki devletli çözüm olduğunu düşünüyorum. Endişelenmeden konuşabilmenin bile mümkün olduğu bir noktaya gelmeliyiz. Biz sadece ilgileniyor olsak da olmasak da 7 Ekim'de yaptıkları etkinliklerin aynısını yapacak olan Hamas'la ilgileniyorlar ama bilemiyorum, ben bir falcı değilim. Bunun ne kadar süreceğini sana söylemeyeceğim.”

    Amerikan Başkanı, İsrail yönetimine çatışmalardan sonra "Gazze'yi işgal etmeyin" mesajı yolladı. “İsraillilere şunu açıkça ifade ettim: Gazze'yi işgal edeceklerini ve Gazze'yi koruyacaklarını düşünmelerinin büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. Bunun işe yaradığını düşünmüyorum.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow