hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Ukrayna'ya misket bombası gönderiyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'ya misket bombası göndereceğini açıkladı. Sivillerin ölümüne yol açabilmesiyle bilinen bombanın gönderilme kararı Rusya'dan tepki gördü. Amerikan Başkanı Joe Biden, bu bombaları iki tarafın da kullandığını ve Ukrayna'nın mühimmatının tükenme riskinde olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın işgali sebebiyle Ukrayna'ya yaptığı yardımlara misket bombasını da ekledi. Birçok ülkenin kullanılmasını yasakladığı bombanın 800 milyon dolarlık askeri yardım paketine dahil olacağının duyurulması tepki çekti.

    Misket bombalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Amerikan Başkanı Joe Biden, gönderilen bombaların patlamama oranının düşük olduğunu söyledi.

    Cephanesi tükenen Ukrayna'ya Rusya tarafından da kullanılan misket bombasının gönderilmesinin geçiş sürecinde "kalıcı olmayan" bir karar olduğunu belirtti.

    Rusya'nın Amerika Büyükelçisi ise Biden'ın kararına tepki gösterdi. "Washington'un Kiev'e bu ölümcül silahları verirken gösterdiği zalimlik ve kindarlık şok edici" ifadelerini kullandı.

    Ukrayna tarafından uzun süredir talep edilen misket bombaları, havada yayılarak geniş bir alana dağılan ve aynı anda birçok hedefe zarar verebiliyor.

    NATO üyelerinin üçte ikisi tarafından kullanımı yasaklanan bombaların bir kısmı, atıldıktan sonra uzun bir süre patlamadan duruyor ve mayın etkisi görüyor. Bu sebeple de sivil can kaybına yol açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zor bir karar verdiğini söyleyen Biden, Ukrayna'nın mühimmatının tükenme riskinde olduğunu söyledi. Ukrayna karşı taarruzunun devam edebilmesi için gerekliliğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow