hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Soruşturma çözülüyor: Filistinliye suikastta 3 yakalama!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İstanbul Kağıthane'de suikasta kurban giden Filistinli iş insanının katil zanlıları Romanya'da yakalandı. Şüphelilerin Interpol ile yapılan iş birliği neticesinde yakalandıkları ve Türkiye'ye getirilecekleri belirtildi. Ayrıntıları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın ifadeleri şöyle;

    Kağıthane Hamidiye mahallesinde gece saatlerinde, maskeli, susturucu silahlı 3 suikastçı bir otomobili hedef aldılar. Otomobilde bulunan 3 kişiye susturucu silahlarla peş peşe ateş etmeye başladılar. Kısa süreli çatışmanın ardından araç içinde bulunan Filistin asıllı 30 yaşındaki iş insanı saldırıda hayatını kaybetti. Yanında bulunan koruması ve bir arkadaşı da yaralandı ve olay yerine gelen ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

    Saldırganların maskeli olması, susturucu silah kullanması, profesyonel bir hareket sergiliyor olması, akıllara 'bu nasıl bir suikast? İstihbarat işi mi var burada?' diye sorular getirdi. Daha çok siyasi cinayetlerde kullanılıyor susturucu silah. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat şubesi ekipleri hemen çalışma başlattı bölgede. Yapılan çalışmada ölen kişinin Filistin asıllı, 30 yaşında, emlakçılık işi ile uğraşan bir kişi olduğunu tespit etti. Aile ile yapılan görüşmelerde aslında, iki ailenin de İsrail'de yaşadıkları, İsrail'deki Filistinlilerden oldukları ve aralarında uzun süredir bir alacak verecek konusunda husumet bulunduğu, hatta ölen kişinin tarafının da diğer saldırganlar tarafından bir kişiyi silahla yaraladığı, bu cinayeti de yine o yaralamaya karşı intikam amaçlı işlendiğini de tespit etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow