hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel'e Erdoğan ile görüşme önerisi | Masada bu başlık var

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi toplantısı yapıldı. O toplantıda en öncelikli gündem, CHP'li belediyelerin sosyal güvelik kurumuna olan borçlarıydı. Çözüm önerilerinin sıralandığı toplantıda, Özel'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi önerisi geldi. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melike Görür'ün açıklamaları şöyle:

    SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK EŞGÜDÜM KONSEYİ TOPLANTISI YAPILDI

    Dün Cumhuriyet Hak Partisi'nde önemli bir toplantı vardı. Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi toplantısı ve CHP'li belediyelerin gündemleri ele alındı. Bu eşgüdüm toplantısında ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılış konuşması yaptı. Ardından toplantı kapalı olarak devam etti. Özgür Özel'in yanında Selin Sayek Böken'in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da vardı. O toplantıda belediyeler için çözüm önerileri sıralandı. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan CHP'li belediyelerin borçları en önemli başlık olarak gündeme geldi. CHP henüz ödemek için bir program, bir plan hazırlamadı. İşte bu planın hazırlanması için de öneriler alındı. Borçların yapılandırılması ve uzun vadede o borçların ödenmesi için iktidar kanadıyla görüşme talepleri dillendirildi. Aynı zamanda belediye arazilerinin takas olarak borçlara kabul edilebileceği de yine dinlendirilen görüşler arasında yer aldı. Toplantıda belediyelerin gelirlerini arttırıcı önlemler de konuşuldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özele Erdoğan ile görüşme önerisi | Masada bu başlık var

    ÖZEL, SGK BORÇLARI GÜNDEMİYLE ERDOĞAN İLE Mİ GÖRÜŞECEK?

    En dikkat çeken öneri ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan işte bu konu başlığıyla ziyaret etmek için randevu talep edilmesi önerisi oldu. CHP lideri Özgür Özel'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bu konu özelinde konuşması, görüşmesi için öneri verildi. Ancak henüz bununla ilgili herhangi bir adım atılmadı. Sadece öneri ile kaldı. Ancak CHP'de gölge bakan olarak ifade edilen isimlerin, bakanlarla bu gündemleri görüşmek için randevu talebinde bulunmasında uzlaşıya varıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ve yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin Murat Kurum ve Mehmet Şimşek ile görüşmek için randevu talebinde bulunulmasında bir görüş birliğine varıldı. Önümüzdeki günlerde bir randevu talebinde bulunabileceği de aynı zamanda belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA HANGİ ADIM ATILACAK?

    Ve belediyeler sokak hayvanları konusunda nasıl adım atılacak? Bu da dünkü toplantıda konuşulan önemli başlıklardan biriydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bununla ilgili bir sunum yapacağı ve ona göre de diğer belediyelerin de aynı yöntemi izleyici konuşuluyor.

    İŞTE ÖZEL'İN "BAKIN" DEDİĞİ O RÖNTGEN

    Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nde önemli bir gündem daha var. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayak parmağında kırıklık meydana gelmişti. O kırığın neden olduğuna dair önemli iddialar ortaya atıldı. Özellikle Özgür Özel'in ayağının silahla vurulduğunu ve bu nedenle de yaralandığını iddia edenler olmuştu. Özgür Özel, "İsterlerse röntgen görüntülerini paylaşırım" ifadesini kullanmıştı ve o röntgen görüntülerini paylaşıldı. Özgür Özel'in ayak parmağında bir kırık olduğu da açıkça görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özele Erdoğan ile görüşme önerisi | Masada bu başlık var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow