hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | MİT'ten büyük takas operasyonu: Türkiye başka hangi operasyonlara imza attı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen, 7 ülkeden 26 kişinin takası tüm dünyanın gündeminde. Bu, Türkiye'nin imza attığı ilk operasyon değildi. Geçmişte neler yaşandı? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE, RUSYA-UKRAYNA İÇİN DEVREDEYDİ

    Milli İstihbarat Teşkilatı, son yılların en büyük takas operasyonuna imza attı. 7 ülkeden 26 esirin değişimi yapıldı. Bu, Türkiye'nin rol aldığı ilk takas operasyonu değildi. Tarihler 2022'yi gösterdiğinde, Türkiye Rusya-Ukrayna krizi için devredeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin tarafları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonuç verdi. 22 Eylül'de Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri takas edildi.

    ANKARA'DA KRİTİK İSTİHBARAT ZİRVESİ

    Dikkat çeken bir diğer gelişme, aynı yılın Kasım ayında Dışişleri Bakanı Hakan'ın MİT Başkanlığı döneminde yaşandı. ABD ve Rus istihbarat başkanları Ankara'da bir araya geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ev sahipliğinde yapılan görüşmede, nükleer risk ve tutuklu Amerikalılar konusu ele alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow