hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Gökyüzü ''ÇELİK KUBBE'' ile korunacak!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden kritik bir karar çıktı... Komitede katmanlı hava savunma sistemleri silahları entegre eden yerli milli "Çelik Kubbe Hava Savunma Sistemi Projesi" ele alındı. Peki bu sistem nedir? Gök vatan savunmasına ne katacak? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ şu ifadelerle değerlendirdi;

    Çelik Kubbe Hava Savunma Sistemi nasıl çalışacak?

    Ülkenin güvenliği, ülkenin bir güvenlik şemsiyesi altındaki idamesi demektir bu. Günümüzde artık savaşlar havada başlıyor, karada bitiyor. Gelişen teknoloji ile birlikte hele ki füze sistemlerinden elde edilen o yeni başarılardan sonra bütün dünya devletleri hem bu teknolojiyi edinmek için, hem de bu teknolojiye karşı savunma mekanizması geliştirmek için yoğun bir arayış ve çalışma içerisinde.

    Dünyada hava savunma sistemiyle ilgili teknolojiye sahip 8 ülke var. A'dan Z'ye kendi imkanları ile üretip dünya pazarlarına sunabilmekte; Amerika, Rusya, Fransa, Almanya ve Türkiye.

    İsrail'in demir kubbesiyle benzerlik var mı?

    Mantık olarak hepsi aynı. Aslında demir kubbe buradaki katmanlardan en alçak irtifa katmanlardan biri. Ama şu fark var. Mesela en üst katmanı Rusya'dan, orta irtifa katmanı Amerika'dan, alçak irtifayı İsrail'den aldığınız takdirde bu katmanlar arsında birbiri ile entegrasyonu sağlamakta çok zorlanıyorsunuz. İdeali şu, bu katmanların her birinin aynı elden çıkması. Dünyada bu katmanları her birini yerli ve milli yapabilen 5 ülke var,  biri de biziz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow