hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Dilan Polat'ın tahliyesini MASAK raporu mu sağladı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Başta "kara para aklama" olmak üzere çeşitli suçlardan 40 yıl hapsi istenen Dilan Polat, 9 aylık tutukluluğunun ardından tahliye edildi. Peki Dilan Polat'ı tahliye gerekçesi ne? Hukukçular ne diyor? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa sürede zengin oldular, sosyal medyada her gün lüks yaşantılarını paylaştılar. Kara para suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, 9 ay tutukluluğunun ardından tahliye oldu.

    Dilan- Engin Polat çifti 9 ay önce "kara para aklamak", "vergi usul kanununa muhalefet" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla tutuklanmış, 40 yıl hapsi istenmişti.

    Hukukçu Şükrü Aksu konuyla ilgili, “Burada aslında tutuklamaya sebep olan unsur MASAK tarafından hazırlanan rapor raporda şu iddia ediliyor, Dilan Polat söz konusu sonuçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamaya ilişkin olarak herhangi bir faaliyet içerisinde bulunmamış. Suçtan elde edilen gelirlerin tespit edilebilmesi suçluların kaçmaması delilleri yok etmemesi bunları gizlememesi yine bu kapsamda tanık mağdur ya da diğer kişilerle ilgili bunlar üzerinde baskı kurmaması için yüklenen suç ilk başladığında iddianame daha düzenlenmeden kara para aklama suç işleme amacıyla örgüt koruma olduğu için o dönemde savcılık makamı bence yerinde bir tespitle tutuklama kararı verildi” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video | Dilan Polatın tahliyesini MASAK raporu mu sağladı

    MASAK'ın "yeterli delil yok" demesi üzerine görülen son davada, Dilan Polat'ın tutuksuz, diğer sanıkların ise tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

    “Özellikle şu husus vurgulanmış ticari ve finansal olarak Engin Polat’ın, Sezgin Polat’ın yapmış olduğu işlemlerde karar verici irade gücü gösteren kişi değildir denmiş.”

    Engin Polat'a da tahliye yolu görünecek mi?

    “Ticari ve finansal işlere ilişkin bütün iradenin bütün yönetimin bu iki kişi tarafından yapıldığını MASAK raporu da belirtmiş bu kapsamda şu anda Engin Polat ve Sezgin Polat için bir tahliye kararının verileceğini söylemek doğru olmaz.”

    Peki, Polat çiftinin kamulaştırılan mal varlıklarına ne olacak?

    “Dilan Polat’ın elde etmiş olduğu gelirler ki MASAK bunu vurgulamış yasal ticari faaliyetlerden elde edilmiş gelirlerdir bunun sonucu bu mal varlığı değerlerine Dilan Polat’a ait mal varlığı değerlerine el konulamaz ve iade edilecektir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow