hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon İYİ Parti'de toplu istifa

    KAYNAK DHA, CNN TÜRK

    İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor. Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık’ın partisinden istifası sonrası İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan da görevinden istifa ettiğini duyurdu. 80 kişiden oluşan İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndan 62 isim de görevinden ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bugün itibariyle, yürütmüş olduğum İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”

    Beraberindeki 62 isim ile birlikte partisindeki görevini böyle bıraktı.

    31 Mart yerel seçimlerinde aday olduğu İYİ Parti'den Yomra Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bıyık, partisinden istifa etmişti. Akabinde Trabzon İl Başkanlığı’ndan da peş peşe istifalar geldi.

    Trabzon İYİ Partide toplu istifa

    “İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık.” Açıklamasında bu sözlere yer veren Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, seçim sonrası düzenlenen kongredeki şüpheli durumlara da değindi.

    Trabzon İYİ Partide toplu istifa

    “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, kongrede oy kullanamamıştır. Bilgileri yanlış girilmiştir. Kasıtlı veya kasıtsız bilmiyoruz. Ancak bir önceki kongrede sorunsuz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamaması şüpheli bir durumdur. Kongre ile alakalı çok daha fazla şey söyleyebilirim ancak siyasi etik gereği bu konulara fazla girmek istemiyorum.”

    Başkan, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. 80 kişiden oluşan İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'ndan 62 isim de istifa etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow