hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de 'Can Atalay' oturumu! Meclis'te gergin anlar: Yumruklar havada uçuştu

    KAYNAKCnnturk.com

    Meclis, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı ile ilgili olarak olağanüstü toplandı. Toplantı başlar başlamaz Genel Kurulda yumruklaşmaya varan bir kavga yaşandı. Kavganın fitilini, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iktidar vekillerine dönük hakaret içeren sözleri ateşledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararına ilişkin genel görüşme önergesinin ön görüşmesini yapmak üzere olağanüstü toplandı. Oturuma CHP lideri Özgür Özel de katıldı. Özel'in kırık ayağı ile Meclis'e gelişi böyle görüntülendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Basit bir ev kazası geçirdim. Sağlık durumunun gayet iyi." dedi. 

    TBMMde Can Atalay oturumu Mecliste gergin anlar: Yumruklar havada uçuştu

     

    AYAĞININ KIRILDIĞI AÇIKLANMIŞTI 

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin daveti üzerine TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen özel oturumda konuşma yaptı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlık ettiği oturuma CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılmadı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, oturum sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Başarır, "Bugün Filistin Devlet Başkanını TBMM'de ağırladık. Çok önemli mesajlar verdi, dünyaya mesajlar verdi. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, bugün burada olmayı çok istiyordu; ama ayağında basit bir kırık oluştu. Yarından sonra büyük bir ihtimalle doktorların gözetiminde ortopedik bir yardımla yürüyebilecek. Burada olmayı dediğim gibi çok istiyordu. Çünkü o da Filistin'in haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdi. Buradan da bir kez daha iletiyoruz Filistin halkının, Filistin devletinin bağımsızlığını ve işgalci İsrail'in bu tutumunu kınıyoruz. Bunları aslında kendisi söyleyecekti ama böyle bir kaza oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sabah bu konuyu söyleyecektik ama toplantının önemi olduğu için toplantıdan sonra açıklamayı doğru bulduk" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MECLİS'TE GERGİN ANLAR

    Türkiye Büyük Millet Meclis'i ringe döndü. Yumruklar havada uçuştu. Meclis, Anaya Mahkemesi'nin Can Atalay kararı ile ilgili olağanüstü toplandı. Muhalefet usul tartışması açtı. TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüden AK Parti sıralarına sert ifadeler yöneltti;

    Ahmet Şık, ''Siz de hiç utanma yok. Zerre miskal utanmanız yok, haysiyetiniz yok. Bu ülkenin en büyük terör örgütü işte bu sıralarda oturanlar, teröristler de buradakilerdir. Bunu herkes bilmeli.'' ifadelerini kullandı.

    TBMMde Can Atalay oturumu Mecliste gergin anlar: Yumruklar havada uçuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sesler yükseldi, atışma başladı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ oturuma ara verdi. Oturuma verilen aranın ardından Genel Kurul açıldı. Ama tansiyon hala yüksekti. Yeniden ara verildi ama bu kez sakinlik sağlanamadı. Kürsüde konuşmasını sürdüren TİP Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti İzmir Milletvekili ve İdare Amiri Alpay Özalan arasında yumruklaşma yaşandı. Ardından Genel Kurul'da arbede başladı. Tüm Milletvekilleri, Başkanlık Kürsüsü 'nün önüne toplandı ve dakikalarca kavga devam etti.

    Arbede de yaralanan Milletvekilleri de oldu. DEM Parti Milletvekili Gülistan Kılıç ve CHP Milletvekili Okan Konuralp kaşından yaralandı, Meclis Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kavganın ardından Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow