Suriyeli muhaliflerden Halep çağrısı

Geçici hükümet başkanı, 3 başkan yardımcısı ve kabine üyelerini belirlemek üzere Şile'de bir araya gelen Suriyeli muhalifler, Halep'teki son durum üzerine basın açıklaması yaptı.
Değirmen Otel'de yapılan ve basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında, açıklamayı, Halep Yerel Meclis Sözcüsü Abdurrahman Dadam ile Celalettin Khanji yaptı.
Açıklamada, Halep'teki son duruma değinildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK) üyesi Hasan Haşimi, uluslararası toplumu Halep'te olanlar konusunda duyarlı olmaya çağırarak, "Halep'in 8 kilometre ötesi kuşatma altında. Halep düşerse, bu tamamen ambargo altında kalması anlamına gelir. Uluslararası toplumu oradaki durumu değiştirmek için insan hakları ve vicdan konusunda ses çıkarmaya davet ediyoruz" dedi.
Muhaliflerin seçeceği hükümette yer alacak isimlerle ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Haşimi, "Görüşmeler halen devam ediyor. Seçim sandıkları, oy pusulaları ile kimin kazanacağını demokrasi belirleyecek" diye konuştu.
Suriyeli muhalifleri temsil edecek hükümeti oluşturacak isimlerin çarşamba günü belirlenmesi bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik
Dikkat! Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı! Bugün 4, yarın 8 kent...
23 NİSAN ATATÜRK SÖZLERİ VE RESİMLERİ: Resimli,Yazılı, Bayraklı 23 Nisan Mesajları! Atatürk'ün 23 Nisan İle İlgili Sözleri
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Gülistan Doku dosyasında özel ekip kuruldu! Deliller yeniden inceleniyor