hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi ne zaman, nereye gömülecek? Örgütün hükmettiği paranın miktarı ne?

    SON DAKİKA: FETÖ elebaşı Gülenin cenazesi ne zaman, nereye gömülecek Örgütün hükmettiği paranın miktarı ne
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Örgütte liderlik için kimler, nasıl bir mücadele veriyor? FETÖ'nün hükmettiği paranın miktarı ne? Esas kavga sebebi örgütün hükmettiği paranın miktarı mı? Gülen’in cenaze ne zaman nereye gömülecek? Adı geçenlerden biri olan Cevdet Türkyolu ile ilgili detaylar neler? Güvenlik kaynakları, son bilgileri paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte güvenlik kaynaklarından edindiğimiz çarpıcı bilgiler:

    Örgütün üst yönetiminde yer alan her isim sıcak paranın kontrolünün kendisinde olmasını istiyor. Bulundukları ülkelerde rahat yaşamlarını sürdürmek, zenginliklerine devam etmek için toplanan yardım paralarına ihtiyaçları var.

    ÖRGÜTÜN HÜKMETTİĞİ PARANIN MİKTARI NE?

    Güvenlik kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, dünden beri örgütün ABD ayağı olarak konuştuğumuz Fetullah Gülen'in son dönemde kara kutusu olarak bilinen, onu Pensilvanya’daki çiftliğinden çıkarıp damadının evine yerleştiren isim Cevdet Türkyolu namı diğer ‘Uzun Cevdet'in mal varlığı çok çarpıcı epey uzun bir liste…

    ‘UZUN CEVDET’İN UZUN MAL VARLIĞI LİSTESİNİN BAŞINDA :

    Fetullah Gülen'in ölmeden önceki son ikamet ettiği ev var. Bir milyon dolar değerindeki evi Cevdet Türkyolu, 10 Haziran 2023 yılında yaklaşık 840 bin dolara satın almış. Türkyolu 2003-2013 yılları arasında toplam 17 adet tapu satış işlemi gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2012-2014 yılları arasında örgüte bağlı kişilerin kurduğu kaynak holding bünyesindeki ‘NT Şirketi’ndeki hissesini değerinden fazla bir meblağa 4 milyon doları aşan bir fiyata satarak Kaynak Holding'i zarara uğrattığı da belirtiliyor. Ayrıca Kaynak Holding'ten elden, kayda alınmayan milyon dolarlar da aldığı tespitleri var.

    ‘Hizmete çalışıyor’ adı altında ‘hizmet’i zarara uğrattığı da yine güvenlik kaynaklarının tespitleri arasında.

    Türkyolu, Bank Asya'nın Katarlılara satılacağı haberlerinin çıkması üzerine bankanın hisse fiyatının 75 kuruşa kadar gerilemesini fırsata çevirerek, 1 milyon lot aldığı da belirlendi. Yani bankayı zarara uğrattı ama kendi parasına para kattı.

    Bank Asya'yı zarara uğratması bununla da sınırlı değil. ABD'de kurulan ve faaliyet gösteren 'Amish Farmers Market LLC' adlı şirketin kurucu ortağı olan Cevdet Türkyolu, Bank Asya'dan şirket üzerine toplam hacmi 1 milyon doları bulan kredi de kullandı.

    Cevdet Türkyolu'nun 2013 yılından sonra borsa yatırımlarına ağırlık verdiği biliniyor. Malvarlığının kaynağını ailesinin Adapazarı'ndaki arazileri olarak gösteren Cevdet Türkyolu'nun ABD'de de onlarca gayrimenkulü bulunuyor. Üstelik bu gayrimenkullerin ederi Adapazarı'ndaki arazilerin ederinden daha yüksek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örgütün genel mal varlığı için ise 'Hesap yapılamayacak kadar büyük' deniyor. Yani bir dini cemaatten ziyade büyük bir holding, bir petrol şirketi gibi büyük bir işletme söz konusu. Dünya çapındaki mal varlıkları arasında Afrika'da madenler, Orta Doğu'da yatırım şirketleri, Orta Asya'da çeşitli yatırımlar, dünyanın birçok yerinde evler, araziler, çiftlikler, halen bazı ülkelerde faaliyet gösteren kolejleri de var. Tüm bunlara bir de banka hesaplarını eklemek lazım ki bunlar görünen kısmı. Bir de yastık altı kayıt dışı kısmı olduğundan söz ediliyor.

    Elbette bu denli büyük ve dünya çapında faaliyet gösterebilmesinin arkasında bir destek var. İstihbarat örgütlerinin desteği olmaksızın mesela Afrika'da bir madeni alabilmeleri mümkün olur muydu? Orta Doğu'da yatırım yapmak kolay olur muydu? O nedenle üst akıl desteğini hep akılda tutmak gerekiyor.

    Öte yandan tam da bu tabloda 'Fetullah Gülen sonrası yeni isim kim olacak?' sorusuna, belki bu mal varlığından haberi olmayan taban yine 'Ruhani biri olmalı' yanıtını verebilir. Gülen yola bir vaiz bir imam olarak çıkmıştı. Yeni isim veya isimlerin artık bu holdingi, bu mal varlığını ve parayı yönetmek için başka özelliklere sahip olması gerek sanırım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve bugün örgüt içindeki kavganın da temelinde işte bu servetin paylaşılamaması yatıyor. Öyle ki güvenlik kaynaklarına göre örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar bekleniyor.

    CENAZE NE ZAMAN NEREYE GÖMÜLECEK?

    Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in tartışmalara konu olan cenazesi ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. Cenazenin ne zaman olacağı, kimlerin katılacağı, nereye gömüleceği ve cenaze namazını kimin kıldıracağı ile ilgili örgüt içindeki anlaşmazlıklar, örgüt yönetimindeki isimlerin baskıları ile ortaya çıktı.

    Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi perşembe günü Pensilvanya’da örgütün merkezi sayılan kampta yapılacak. Fetullah Gülen, kamp içinde yer alan daha önce kendi ‘işaret ettiği’ yere gömülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenaze namazını Suat Yıldırım kıldıracak. Seyahat sorunu yaşamayan üst düzey örgüt mensupları ABD’ye doğru yola çıktı. Fetullah Gülen’in aile üyeleri cenazeye bir arada katılarak birlik mesajı verecek. Örgüt, Fetullah Gülen’in son anlarını da daha sonra yazılı bir şekilde paylaşacak.

    Fetullah Gülen’in rahatsızlanması sonrası hastaneye kaldırıldığının örgütün diğer üyelerinden saklandı. Ayrıca, Fetullah Gülen’in yazılı bir miras bıraktığı da örgüt üyeleri arasında konuşuluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow