hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın konuşmasının kodları neler? Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı değerlendirdi

    KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

    Son dakika haberine göre, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, CNN Türk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasını değerlendirdi. Murat yancı açıklamasında, " BM diplomatik bir körlük içersinde. Erdoğan burada yaptığı konuşma ile hem vicdanların sesi oldu, hem mazlumların sesi oldu." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı'nın açıklamaları şöyle:

    Gerçekten tarihi bir konuşma. Çünkü son 2-3 senedir hepimiz şahit oluyor. Birleşmiş Milletler (BM), birçok konuda aciz kalıyor. Özellikle bazı konularda, bu İsrail özelinde daha fazla. BM diplomatik bir körlük içersinde. Erdoğan burada yaptığı konuşma ile hem vicdanların sesi oldu, hem mazlumların sesi oldu. Muhattaplarına karşı bu konuşmayı gerçekleştirmesi çok önemliydi. Bu konuşmayı gerçekleştirirken İsrail heyetinin donup kaldığı, ifadeler var. Özellikle Hitler benzetmesi. Bu soğuk duş etkisi yarattı.

    Erdoğanın konuşmasının kodları neler Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SALON BOŞ DEĞİLDİ"

    Biden'ın bu konuşmanın arkasından çıkıp bu konuşmayı yapması da çok kıymetliydi. Dünya basınında da çok yer aldı bu konuşma ama şöyle bir enteresan durum var. Bu açıklamayı biz heyecanla dinlerken ki ben bunu gurur verci bir konuşma olarak nitelendiriyorum. Türkiye'de 'salon dolu muyudu, boş muydu?' böyle enteresan bir fotoğraf üzerinden bir tartışma yürütüldüğünü gördüm. Br trol aklıyla dezenformasyon yapıyorlar. Salon o fotoğraftaki gibi değildi. O fotoğrafı hangi anda nasıl çektiler bilmiyorum, ama bunun tartışılması bile abeste iştigal. Salon o fotoğraftaki gibi değildi altına çizelim. Şundan dolayı söylüyorum bunu da aslında burada önemli olan salonun dolu veya boş olması değil. BM'de bu sözler kayda geçti. Televizyonlar canlı yayınladı, haber yaptı. Dünyadaki binlerce insan bu konuşmadan haberdar oluyor. Türkiye'de benim anladığım kadarıyla, bu konuşmanın önemini kapatmaya, gölgelemeye yönelik şeyler yapılıyor. Bizim konuşmamız gereken salonda kaç kişinin olduğu değil. Son dönemde bu trol kafası bazı siyasi çevrelerde de bazı medya organlarında da görülüyor. Böyle olmayacak, akla gelmeyecek şeyle rkonuşuyoruz. Asıl konuşacağımız şeyleri ıskalıyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğanın konuşmasının kodları neler Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı değerlendirdi

    BIDEN'DAN BİR GARİP VEDA KONUŞMASI

    Biden çıktı bir konuşma yaptı. İsrail'in yaptıklarına yönelik söyledikleri hiçbir şey yok. "Savaş suçlarına karşı durduk" dedi. Öyle bir şey yok. Rusya'yı, İran'ı hedef aldı. Sözlerine baktığımızda yine savaş söylemi var yine. Birilerini hedef alıyor İsrail dışındakileri. Erdoğan ne mesaj verdi dünya ya Biden ne mesaaj verdi dünyaya' bunları konuşmamız lazım.

    "DÜNYADA SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLİYOR"

    2013 yılıydı Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' dedi. O günden bugüne ne oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceden de bu tarz söylemleri var. Adaletsiz bir yapı ve reforma ihtiyacı var diye. 2013 yılında özellikle 'Dünya 5'ten büyüktür' söylemi onun tarafından dile getirildi ama günümüze baktığımızda bu söylemin diğer liderler arasında da yayıldığını görüyoruz. Biden da benzer şeyler söyledi, Meloni de keza. Macron da ne dedi 'daha adil bir dünya düzenine ihtiyacımız var' dedi. Dünyada böyle bir söylem değişikliğine doğru gidiliyor. Bunun meşalesini yakan da Türkiye oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğanın konuşmasının kodları neler Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı değerlendirdi

    "ERDOĞAN'IN SÖYLEMİ PANKARTLARA YANSIDI"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın defaatle söylediği bir söz var 'Hitler' vurgusu. Erdoğan'ın söylemi sokakları etkiledi. Görüşmelerde birçok kişi Erdoğan'ı BM'deki konuşması için tebrik etti. Ne kadar doğru söylediği, vicdanların sesi olduğu yönünde. O sebeple bu fotoğraf çok önemli bir fotoğraf. Gündemi doğru okumak, doğru tartışmak çok önemli ve çok kıymetli. Türkiye bu konuşmayla BM'ye damgasını vurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERDOĞAN'IN TÜRKEVİ'NDEKİ KABULLERİ

    Miçotakis görüşmesi çok pozitif geçmiş. Kendisi de söyledi zaten olumlu geçmiş görüşmeler. İlişkiler çok iyi durumda dedi. Kendisi de CNN Türk'e doğru geldi. Böyle Türkiye'ye mesaj vermek istedi sanırım. Normalde liderler çünkü basından kaçmaya çalışırlar.

    Zirve ABD'de ama Türkiye Amerika'da ev sahibi. Yolun bir tarafında BM binası, karşısında hemen Türkevi binası var. Bunun avantajı ne peki? Bu gerçekten kıskanılacak bir durum. Türkiye'nin stratejik durumu. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sürü kabul yaptı burada. Ev sahibisin burada. Bu çok büyük bir prestij. BM'den çıkıyor liderler 40 saniye sonra Türkevi'ne geliyor liderler. Erdoğan kabul ediyor, bölgesel konular konuşuluyor. Hava çok pozitif. İş dünyasından önemli isimlerle görüşüldü. Bunun meyveleri de önümüzdeki sürecekte gelecek. Türkiye'ye olan güven bu sene biraz daha arttı. İş birliği çabası da biraz daha arttı. İlerde bunun emarelerini göreceğiz, çeşitli haberler duyacağız.

    Erdoğanın konuşmasının kodları neler Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı değerlendirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow