Şanlıurfa'da yürüyüş ve basın açıklamaları yasağı iptal edildi

Şanlıurfa Valiliği, sabah saatlerinde kent merkezi ve ilçelerde yasaklandığını duyurduğu gösteri, miting, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin aldığı kararın 4,5 saat sonra iptal edildiğini duyurdu.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında değerlendirilen etkinliklerin yasaklandığı belirtilerek şöyle denilmişti.
Taksim'de Suruç protestosuna polis müdahalesi!
"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılması yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."
Yasak 4,5 saat sonra iptal edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en uzun ve en kısa kadını yeniden buluştu
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
AKOM'dan son dakika uyarısı: Perşembeye kadar sürecek
'Faylıköy'de 6.2'lik deprem öncesi garip olay: 6 dakika sürdü!
Türkiye'de Sadece İki Tane Var! Biri Konya'da! TAM 5000 YAŞINDA...