Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ne zaman?
Ramazan ne zaman başlıyor? sorusunun cevabı üç ayların başlaması ve Şabana Ayı’nın gelmesiyle birlikte en çok araştırılanlar arasında ilk sıralara yerleşti. Öte yandan tatili planı yapanlar ise Ramazan Bayramı ne zaman? sorusuna cevap arıyor. İşte 2019 yılı Ramazan Ayı başlangıcı ve bayram tarihi…
Ramazan ayı başlangıcı heyecanla bekleniyor. 11 ayın sultanı oruç ayı Ramazan için geri sayım başladı. Ramazan’ın yaklaşmasıyla birlikte “Ramazan ne zaman başlıyor?” “Ramazan Bayramı ne zaman?” soruları da sıkça sorulmaya başladı. Peki, Ramazan Ayı ne zaman başlıyor? İşte 2019 Ramazan Bayramı tarihi ve Ramazan (Oruç) başlangıcı…
RAMAZAN AYI NE ZAMAN?
Ramazan Ayı bilindiği üzere Hicri Takvim’in 9. Ayıdır. Hicri Takvim’deki aylar ile Miladi Takvim aylar arasında yaklaşık 10 günlük fark olduğu için Ramazan Ayı her yıl 10 gün geriye gelmektedir. Geçtiğimiz yıl 16 Mayıs tarihinde başlamıştı. Ramazan Ayı bu yıl ise 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.
Ramazan içerisinde merak edilen bir diğer zaman ise Kadir Gecesi… Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi Ramazan Ayı’nın 27. Gecesi idrak edilmektedir. 2019 yılında Kadir Gecesi 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece idrak edilecektir.
RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı esasen Ramazan Ayı’nın bitimi ile Ramazan’ı takip eden Şevval Ayı’nın ilk üç gününde kutlanır. Bu yıl Ramazan Ayı 3 Haziran’da bitmektedir. Ramazan Bayramı ise 4 Haziran günü başlayacaktır.
RAMAZAN BAŞLANGICI NASIL HESAPLANIR?
Fakihlerin çoğunluğunca tercih edilen görüşe göre; kamerî aylar, hilalin güneş battıktan sonra, yeryüzünün herhangi bir yerinden görülmesiyle başlar (Buhârî, Savm, 5, 11).
Günümüzde ayın, hilal hâlinde nerede ve ne zaman görülebileceği, hatasız olarak, hesapla tespit edilebilmektedir. Yurdumuzda ve İslam ülkelerinin çoğunda takvimler bu hesaplamalara göre düzenlenmekte; Ramazan ve bayramlar da buna göre belirlenmektedir. Az sayıda bazı İslam ülkeleri ise, kamerî aybaşlarının tespitinde, ayın hilal şeklinde gökyüzünde görülebilecek hâlde bulunması zamanını değil, kavuşum anını veya hilalin kendi ülkelerinde de görülmesini esas almaktadırlar. İslam âleminde zaman zaman bizden bir gün önce veya bir gün sonra oruca başlayan ve bayram yapan ülkelerin bulunması bu sebepledir. Bu tür içtihat farklılığından doğan uygulamalar kimsenin ibadetine zarar vermez. Bu nedenle başka bir ülkede bulunan bir müslüman, bayramını bulunduğu ülkeye göre yapar. Bayram coşkusunu, bulunduğu yerdeki müslüman kardeşleriyle birlikte yaşar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Biri doktor, diğeri mühendis! Yüreğimiz yandı: Yardım için tekrar otele girmişler
Kartalkaya'da tepki çeken görüntüler! Pistler yeniden açıldı
GRAND KARTAL OTEL YIKILACAK MI? Bolu Kartalkaya yanan otel ön hasar tespit raporu!
Kartalkaya'daki yangında çocukları ile ölen çift, tatil sonrası ailelerini ziyaret edecekmiş
Özel Muayenehanede Yapılan Tedavi Hastanelik Etti: Soruşturma Başlatıldı