hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'lılar Avrupa'yı böyle kandırmış! Türk polisi "sığınma" oyununu bozdu

    İstanbul'da göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenlendi. Yurt dışına kaçan PKK ve FETÖ üyelerinin Avrupa ve ABD'den sığınma hakkı almak için nasıl bir tezgah kurduğu ortaya çıktı. İlginç operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NİHAT ULUDAĞ'IN İFADELERİ ŞÖYLE;

    İstanbul Göçmen Kaçakçılığı Şubesi ekipleri, İstanbul'daki bir göçmen kaçakçılık çetesini takibe alıyor. Ve yapılan çetenin Avrupa'ya ve Amerika'ya bir çok kargolar gönderdiği tespit ediliyor. Acaba yurt dışına ne gönderiyorlar diye bakıyorlar. Yurt dışına bir tişört kargosu gidiyor. Polis o kargoyu açıyor. İçinde bir mukavva var, bu bir gizli bölme tekniği. Bunun içini polis açıyor ve yurt dışına gönderilen PKK ve FETÖ üyeleri için üretilmiş sahte kimlik ve evraklar bu tekniklerle yurt dışına gittiği tespit ediliyor. Ve ekipler hemen operasyon düzenliyor ve 4 kişiyi gözaltına alıyor.

    PKK yandaşları yurt dışına gidiyor. Onların arkasından sahte kimlikler gidiyor. Ve daha sonra onların arkasından hazırlanmış müthiş kurgu evraklar gidiyor. Bunların hepsi normal resmi evrak gibi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'ya gitmiş FETÖ üyesi ben baskı altındayım Türkiye'de diyor, sığınma talebinde bulunuyor. Baskı altında olduğunu nasıl ispatlayabilirsin diyorlar. İşte bu sahte belgelerle, hayali evraklarla ve Türk kamu kurumlarını da zan altında bırakacak evraklarla bunu resmi ülkelere veriyor.

    Bu operasyon PKK terör örgütü yandaşları ve bazı diğer terör örgütü üyelerinin Avrupa ülkelerinde Türkiye'yi karalayarak nasıl kandırdığının ve oraya iltica ettiğini anlatan belgeler bunlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow