PKK Dağlıca'ya yine saldırdı: 2 şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün gece çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı da saldırıyla ilgili açıklama yaparak, çatışmalarda 5 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı teröristin saldırısına uğrayan Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, Keri Tepe üs bölgesine dün gece yine saldırı düzenledi.
Teröristlerin açtığı taciz ateşine, asker anında karşılık verdi, sıcak temas sağlandı. Çatışmada 1 uzman çavuş ve 1 uzman onbaşının şehit oldu, 1 asker de yaralandı. 5 terörist de ölü ele geçirildi.
Yaralı askerin helikopterle Hakkari Asker Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
Çatışma sabahın erken saatlerine kadar sürerken, bölgeye çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edildi, helikopterler de havadan destek sağladı.
Terör örgütü PKK üyeleri arasındaki çatışmanın yer yer devam ettiği bildirildi.
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde Türkiye-Irak sınırını kontrol altına almak ve terörist geçişlerini önlemek amacıyla yüksek arazi kesimlerinde operasyon icra eden güvenlik kuvvetlerinin, saat 07.00'de, 2 bin 500 metre yükseklikteki Oramar Tepesi bölgesinde çok sayıda terörist ile karşılaştığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:
"İlk ateş sonucunda iki askeri personel şehit olmuştur. Daha sonra teröristlerle temas devam ettirilerek, 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Irak sınırına doğru kaçmaya çalışan ve sınırın Irak tarafında mevzilendirdiği doçka silahları ile birliklerimize ateş eden teröristler, kobra helikopterleri ve topçu ateşi ile ateş altına alınmış olup, çatışmalar yer yer devam etmektedir."
Genelkurmay'dan açıklama
Genelkurmay Başkanlığının, Dağlıca'daki çatışmaya ilişkin açıklamasında, "Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir" denildi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün, Hakkari Dağlıca Güneyi Bölgesindeki hakim arazi kesiminde Tugay Komutanının sevk-idaresinde operasyon icra eden komando birliğine, sabah saat 07.00'de, 7-8'er kişilik üç gruptan oluştuğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açıldığı, ilk ateşte iki komando uzman erbaşın şehit olduğu belirtildi.
Bölgenin derhal takviye edildiği ve teröristlerin bulunduğu yerlerin, ağır ve hafif silahlarla ateş altına alındığı bildirilen açıklamada, ayrıca, iki taarruz helikopter kolunun (dört adet kobra helikopteri) ile insansız hava aracının da bölgeye sevk edilerek terörist mevzileri ve kaçış istikametlerinin ateş altına alındığı kaydedildi.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Aralıklarla saat 14.00'e kadar devam eden çatışmalarda, beş terörist etkisiz hale getirilmiş; ayrıca, bazı yaralı teröristlerin de bölgeden çekilen teröristlerce taşındığı tespit edilmiştir. Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir. Bölgede operasyonel faaliyetler devam etmekte olup terörist zayiatının daha fazla olabileceği değerlendirilmektedir."
Dağlıca baskını
Dağlıca 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı, Keri Tepe üs bölgesine 21 Ekim 2007'de bir grup PKK'lı terörist tarafından sadırı gerçekleştirilmiş, 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış ve 8 askerin de kaçırılmıştı.
Tunceli-Bingöl sınırında büyük operasyon
Tunceli'de de Nazimiye İlçesi Sarıyayla Karakolu'nda 4 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı saldırının ardından sürdürülen operasyonlar, havaların düzelmesiyle daha da artırıldı.
Güvenlik güçleri bu sabahtan itibaren Tunceli'nin Nazimiye, Pülümür, Bingöl'ün Yedisu, Yayladere ve Kiğı İlçesi kırsal kesimlerinde büyük bir operasyon başlattı.
Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle operasyon kesimlerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.
Operasyonlara Kobra tipi helikopterlerin de destek verdiği ve PKK'lı teröristlerin bulunabileceği alanları bombaladığı belirtildi.
Ayrı gruplara ayrılan teröristlerin üzerlerinde bol miktarda patlayıcı ile ağır silahlar bulunduğu ve yeni eylem hazırlığında oldukları belirtildi.
Güvenlik güçleri, bu teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede adım adım izlerini sürdürüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem Sonrası Çadır Fiyatları Uçtu: Bir Günde 8.500 TL Zam!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
THY, Ajet ve Pegasus uçak bileti açıklaması! THY, Ajet, Pegasus uçak biletleri ne kadar?
Son Dakika! 6.2'lik Korkutan Sarsıntıdan Sonra Gözler Bu Haritada: İstanbul'da Deprem Riski En Yüksek Yerler
Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: 30 yıl içinde yüzde 60 olacak! İstanbul'u vuran 6.2'lik depremin ardından açıklamalarda bulundu...