hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullar ne zaman, saat kaçta açılıyor? (2019 Eylül)

    Okullar ne zaman, saat kaçta açılıyor (2019 Eylül)
    expand

    Sabahçı ve öğlenci öğrenciler ders başlangıç saatlerini araştırmayı sürdürüyor. 9 Eylül 2019 Pazartesi günü ders başı yapacak öğrenciler “okullar saat kaçta açılıyor?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2019 Eylül ayında okullar ne zaman açılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okulların açılacağı saat 9 Eylül’de ders başı yapacak olan milyonlarca öğrenci tarafından merak konusu oldu. Peki, okullar saat kaçta açılıyor, sabahçılar ve öğlenciler saat kaçta derse başlıyor?

    SAATLER FARKLILIK GÖSTERİYOR

    Okulların açılacağı saatler ikili öğretimde ve tam gün eğitimde farklılık gösterebiliyor. Yaz ve kış saatleri esas alındığında da sabahçı ve öğlenci öğrencilerin derslere başlama saati değişebiliyor. Teneffüs sürelerinin uzunluğu ve diğer etkenler okullardaki başlangıç ve bitiş saatlerini değiştirebiliyor.

    Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:00 arası ders başı yapıyor. Ancak kesin ve doğru bilgi öğrenim görülecek olan okulun kendisinden öğrenilebilir. Tam gün eğitimin esas alındığı okullarda ise ders başlangıç saati genellikle 09:00 oluyor. Bu okullarda da kesin bilgi ancak öğrenim görülecek okuldan elde edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow