OdaTv davasında duruşmaya gelmeyen sanıklar Yalçın Küçük'ü kızdırdı
Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı OdaTv Davası'nın özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından yeni mahkemesinde 4. duruşması yapıldı. Duruşmaya Yalçın Küçük'ün tepkisi damga vurdu. Diğer sanıkların duruşmaya gelmemesine tepki göteren Küçük "Türk aydını duruşmayı kaçırmaz, akşam da rakıyla teyit eder" dedi.
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Hanefi Avcı, Ayfer İklim Kaleli ve Yalçın Küçük hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz, önceki celse sanıklara ait hardisklerin ve dijital dökümlerin incelenmesi için bilirkişiye gönderildiğini ancak bilirkişinin incelemelerin devam ettiğini ve bir aylık süre talebinin bulunduğunu açıkladı.
Yalçın Küçük, duruşmaya gelmeyen sanıklara tepki gösterdi
Daha sonra söz alan sanıklardan Yalçın Küçük bazı sanıkların duruşmaya gelmemesine tepki göstererek, "Geçmiş duruşmalarda ve bugün ki duruşmada gördüm ki gerçekten söylendiği gibi Türkiye'de aydın sınıfı bitmektedir. Türkiye aydınının bir geleneği vardır. Her duruşmaya gidecek. Türk aydını hiçbir duruşmaya gelmemezlik yapamaz. Duruşmaya gelmiyorsa aydın değildir" dedi.
"Rakı ile teyit eder"
Mahkeme başkanı Nazım Durmaz'ın "Belki mazeretleri vardır" demesi üzerine Küçük, "Bu duruşmanın önemini, heyete duyulan saygıyı önleyemez. Biz eski sanıklar eski tutuklular bu işi çok ciddiye alırız. Hiç kaçırmayız. Türk aydınının geleneği vardır. Akşam mutlaka bu duruşmayı rakı ile teyit eder. Bunu şaka olarak da söylemiyorum. Bu duruşmaya gelmeyenlere teessüf ediyorum. Güzel giyinir ve mutlaka saygı ile buraya geliriz. Bu bizim geleneğimizdir, karar ne olursa olsun" diye konuştu. Duruşmanın sona ermesinin ardından ise mahkeme başkanı Nazım Durmaz, "Sanıkların savunmaları alındıktan sonra avukatları varsa duruşmalara gelmemeleri sorun değil" dedi.
Duruşma ertelendi
Mahkeme heyeti bilirkişi heyetinin ek süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi. Mahkeme heyeti, 12 Haziran 2015'de yapılan duruşmada, sanıkların iş yeri ve ikametlerinde elde edilen hardisklerin ve dijital dökümlerin bilirkişiye gönderilmesine karar vermişti. Mahkeme, dosyaların oluşturulduğu tarih ve saat, kim tarafından oluşturulduğu, üzerinde işlem yapan son kişi bilgisi, son kayıt tarihi, sonradan değişiklik yapılıp yapılmadığı, incelenen harddisklerde zararlı yazılım bulunup bulunmadığı, virüs saldırısına maruz kalıp kalmadıkları gibi konularda rapor düzenlenmesinin istenmesine karar vermişti.
41 yıla kadar değişen cezalar
Dönemin Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü
Son Dakika! Bolu'daki Kartalkaya Yangınında Kızı ve Torununu Kaybetti: Taptaze Filizlerim Ölmemeliydi
EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 2025 EKPSS tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı!
HABER|| Yangın faciasında 76 kişi can verdi: Tarifsiz acı! Son veda...