O apartmandaki herkesin ismi bildirilecek
Birinci "Ergenekon" davasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarda kullanılan el bombalarının verildiği iddia edilen Ataşehir'deki evin bulunduğu binada yaşayan tüm kişilerin isimlerinin mahkemeye bildirilmesini istedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Savcı Pekgüzel, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Tutuklu sanık İsmail Sağır'ın talebi doğrultusunda, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tanık olarak dinlenen Aysel Sağlam'ın tanık olarak dinlenilmek üzere duruşmaya çağrılmasını talep eden Pekgüzel, Sağlam'ın Danıştay saldırısı tarihinden bir gün önce Alparslan Arslan'ın yanında gördüğü ve eşkalini verdiği 2 kişinin robot resimlerinin çizilip çizilmediğinin de sorulmasını talep etti.
Pekgüzel, Kemal Kerinçsiz'in, iddianameye konu olan telefon dinlemelerinin hukuka aykırı delil kapsamında kabul edilmesi yönündeki talebinin de iletişimin kanuni gereğine uygun olarak dinlenilmesi ve ilgili yönetmelik hükümleri gereğince reddine karar verilmesini istedi.
Osman Yıldırım'ın talepleri doğrultusunda, 2006'nın Temmuz ve Ağustos aylarında tutuklu bulunduğu Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde avukatlar Ahmet Doğan ve Teoman Ekşioğlu tarafından ziyaret edilip edilmediği konusunun cezaevi idaresinden sorulmasını öngören Pekgüzel, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, bu cezaevinin 2006 Temmuz ve Ağustos aylarına ait iç ve dış güvenlik kamerası kayıtlarının mahkemeye gönderilmesini talep etti.
Pekgüzel, Yıldırım'ın sözlü beyanında belirttiği Semih Tufan Gülaltay hakkındaki iddialarının araştırılarak, gereğinin yapılması için bugüne ait duruşma tutanağının bir örneğinin Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini istedi.
Avukat Vural Ergül'ün, Danıştay binasındaki kamera kayıtlarının silindiğine ilişkin rapor hazırlayan bilirkişi ile kolluk görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin, bunların duruşma sırasında işlenen suç olmadığı gerekçesiyle reddedilmesini talep eden Pekgüzel, tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün talebi doğrultusunda da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılarak, Cumhuriyet gazetesi binası saldırılarında kullanılan el bombalarının verildiği iddia edilen Recep Özkan'a ait Ataşehir'deki evin bulunduğu binada oturan tüm kişilerin isimlerinin mahkemeye bildirilmesini istedi.
Tutuklu sanık Fikret Emek'in talebi doğrultusunda da Danıştay binası çevresinde bulunan ve kamera kaydı yapan tüm iş yerlerinin tespit edilerek, varsa olay tarihine ait görüntü kayıtlarının istenip inceleme yaptırılmasını talep eden Pekgüzel, Oyak Güvenlik'te çalışan Ethem Katmer'in sanık savunmalarının tamamlanmasından sonra tanık olarak dinlenilmek üzere duruşmaya çağrılmasını öngördü.
Pekgüzel'in taleplere ilişkin görüşlerini açıklamasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdi.
Sanık ve avukatların taleplerinin celse arasında karara bağlanmasına hükmeden mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu sanık Ahmet Cinali ile tutuksuz sanık Fuat Turgut'un savunmalarının alınması için duruşmada hazır edilmelerini kararlaştırdı.
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Haziran 2010 Pazartesi günü saat 09.00'a erteledi.
Bu arada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Nusret Senem, Hikmet Çiçek ve Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu tutuklu 12 sanığın tahliye edilmesi yönünde oy kullandığı görüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON HABERLER | Rize'de yoğun yağmur denizin rengini değiştirdi!
Tarifsiz acı! Gözyaşlarına boğuldular
Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, doçent ve profesör maaşları ne kadar, kaç TL oldu?
Başöğretmenlik 20 yıl şartı nedir? 20 yılı dolduranlar başöğretmen olabilecek mi?
SON DAKİKA! Devlet Bahçeli’nin çağrısı sonrası neler oluyor? “ÖCALAN’I DİRİ DİRİ İMRALI’YA GÖMDÜLER” Dikkat çeken analiz…