hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nükleer savaşın ateşini Biden mı yaktı? | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    New York Times gazetesinden dünya gündemine oturan bir iddia geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği ileri sürüldü. Peki dünya, nükleer savaşa doğru mu gidiyor? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yanda İsrail - Hamas savaşı, diğer yanda Rusya - Ukrayna. Dünyadaki gerilimin dozu giderek artıyor.

    Amerikan gazetesi New York Times, nükleer savaşa dikkat çekti ve Joe Biden'ın orduya nükleer savaş hazırlığı talimatı verdiğini iddia etti.

    Nükleer savaşın ateşini Biden mı yaktı | Video

    Bu arada Rusya’nın yakın müttefiki Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'dan da dikkat çekici bir açıklama geldi. Lukaşenko, NATO'nun Ukrayna'ya girmesi durumunda nükleer silah kullanılacağını ve 3. Dünya Savaşı'nın başlayacağını söyledi.

    Konuyla ilgili CNN TÜRK’e konuşan uzmanlar şu ifadeleri kullandı;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmacı/Yazar Aydın Çetiner: “Dünyamız maalesef Amerika ve Rusya’nın başını çektiği bir nükleer dehşet dengesine sahip.”

    Nükleer savaşın ateşini Biden mı yaktı | Video

    Akademisyen Coşkun Başbuğ: “ABD, Çin’e ve Kore’ye diyor ki, merceğim altındasın ve hedefe aldım bundan sonra atacağınız adımlarda bunu dikkate alın demeye getiriyor. Hedef birden üçe çıkıyor bunu da plana yansıtıyor, buraya kadar her şey normal böylesi planların lafını dahi edemezsin gizlilik gerektirir.”

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy: “Bunun mart ayında onaylanan bir stratejik nükleer rapor olduğu ve bununla birlikte ABD’nin bazı öncelikler belirlediği ve Rusya, Çin, Kuzey Kore üçgeninde koordineli bir nükleer saldırı orduya hazırlanılması ile ilgili stratejik hazırlıkların yapılması emri verildiği bildirildi. Beyaz Saray bunu reddetmedi, doğruladı. Ayrıca haziran ayının sonunda ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, bu noktada Kuzey Kore’nin Rusya’ya tren dolusu mühimmat yolladığını söylemişti.”

    Nükleer savaşın ateşini Biden mı yaktı | Video

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz: “Rusya ile Çin arasında bazı anlaşmalar imzalandı, adeta bunlara cevap niteliğinde.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow