hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'ın gizli nükleer savaş planı! Rusya ve Çin'e karşı hazırlık iddiası

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Başkanı Joe Biden’ın, imzaladığı ve çok gizli olan nükleer savaş planı ortaya çıktı. Amerikan basınında yer alan iddiaya göre Biden, Çin’in artan nükleer savaş gücüne karşı orduya "hazır olun" talimatı vermiş.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''BIDEN ORDUYA HAZIRLIK TALİMATI VERDİ''

    ABD bu defa da odağını Çin'e çevirdi. Başkan Joe Biden’ın, Çin’in yükselen nükleer savaş gücüne karşı hazırlık yapılması talimatı verdiği ileri sürüldü.

    New York Times'ta yer alan haberde, ABD'nin nükleer caydırıcılık stratejisinin ilk kez Çin’in nükleer cephaneliğindeki hızlı genişlemeye odaklanacak şekilde yeniden tanımlandığı belirtildi.

    Değişiklik, Pentagon’un Çin’in nükleer stoklarının önümüzdeki on yılda ABD ve Rusya’nın nükleer stoklarının büyüklüğü ve çeşitliliğiyle rekabet edeceğine inanmasıyla gerçekleşti. 4 yılda bir güncellenen belgede, Rusya ve Kuzey Kore için de aynı talimatın verildiği öne sürüldü.

    BIDEN "NÜKLEER" TALİMAT MI VERDİ?

    Haberde, belgenin son derece gizli olduğu, elektronik kopyasının olmadığı, az sayıda basılı kopyasının olduğu da iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce yayımlanan bir raporda, Çin’in nükleer cephaneliğindeki hızlı büyüme sayesinde Pekin’in on yıl sonra ABD ve Rusya’nın nükleer stokuna ulaşacağı uyarısı yapılmıştı.

    Aynı raporda, Kuzey Kore’nin nükleer silah başlığı sayısını artırmasının da endişe verici olduğu dile getirilmiş, Ukrayna’daki Rus işgaliyle birlikte nükleer silah tehdidinin ciddi bir şekilde arttığına da dikkat çekilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow