Nesli tehlike altındaki Akdeniz foku, limanda görüntülendi

Antalya'nın Kaş ilçesi marinasında tekneler arasında yüzüp su altında dinlenen Akdeniz fokunu görenler, cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz foklarından biri, broveli dalış eğitmeni Erkun Tanyar tarafından Kaş'ta görüntülendi. Özellikle Antalya falezler bölgesinde Akdeniz foklarıyla defalarca karşılaştığını belirten Tanyar, "Hava ısınmaya başladıkça Akdeniz fokları da bu bölgeye doğru göç etmeye başlıyor. Biri de Kaş Limanı'na girmiş. Demirli teknelerin arasında dinlenirken fark ettim. Bir süre battı çıktı, dinlendi. Ardından limandan çıkıp kayalıklara doğru ilerledi" dedi.
Nesli tehlike altındaki Akdeniz foklarından, dünya üzerinde 750 kadar birey yaşıyor. Bunların 110'u ise Türkiye kıyılarında bulunuyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yol yenileme çalışmasında ortaya çıktı! Ekipler hemen etrafını kapattı
Dünyanın en uzun ve en kısa kadını yeniden buluştu
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
AKOM'dan son dakika uyarısı: Perşembeye kadar sürecek
'Faylıköy'de 6.2'lik deprem öncesi garip olay: 6 dakika sürdü!