hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de pamuk cinsi köpek balığı yakalandı

    Mersinde pamuk cinsi köpek balığı yakalandı
    expand

    Mersin'de balıkçılar tarafından üzerinde çeşitli şekillerin olduğu 3,5 metre boyunda 280 kilogram ağırlığında pamuk cinsi köpek balığı yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin'de balıkçılar tarafından üzerinde çeşitli şekillerin olduğu 3,5 boyunda 280 kilogram ağırlığında pamuk cinsi köpek balığı yakalandı.

    Dün akşam denize açılan balıkçıların ağına pamuk cinsi köpek balığı takıldı. Balıkçılar, daha önce Akdeniz'de görmedikleri üzerinde çeşitli şekillerin olduğu balığı teknelerine çıkarıp Mersin'e getirdi. Köpek balığı, Mersin Balık Pazarı'nda sergileniyor.

    Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin'de son günlerde yakaladıkları beşinci köpek balığı olduğunu söyledi.

    Meteorolojiden bahar müjdesi

    Son yakaladıkları pamuk cinsi köpek balığının farklı bir özelliği olduğunu anlatan Polat, şöyle konuştu:

    "Bu balığın üzerinde şekiller var. Pamuk cinsi dediğimiz cins bir köpek balığı. Her zaman çıkan bir cins değil. Okyanustan Akdeniz'e geldiğini düşünüyoruz. Mersin'de ilk defa üzerinde şekiller olan bir köpek balığı yakaladık. Gerçekten biz de şaşırdık. 2 gün önce de 400 kilogram ağırlığında 6 metre boyunca bir köpek balığı yakalamıştık. Onu kestik ve etini ücretsiz dağıttık."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polat, son yakaladıkları köpek balığının 3,5 metre boyunda 280 kilogram ağırlığında olduğunu ve uluslararası sularda yakalandığını sözlerine ekledi.

    Yakalanan köpek balığı esnaf ve müşterilerin ilgi odağı olurken, bazıları köpek balığının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow