hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ || TUSAŞ'ta hain saldırı: 5 şehit, 22 yaralı! Teröristlerin kimliği belli oldu

    TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a saldıran iki teröristin kimliğinin belli olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 şehidin, 22 yaralının olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından yerleşkenin çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. TUSAŞ'a yönelik 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından sabah saatlerinde personelin yerleşkeye girişleri başladı. Jandarma tarafından yerleşke çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının gerçekleştiği kapıya giden yoldaki kontrol noktasında güvenlik önlemleri ve kontroller artırıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, terörle mücadelenin ve terörsüz bir Türkiye için cansiparane çalışmaların süreceği ve sınır ötesinde bir "teröristan" kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

    Kırmızı kategoride aranan PKK'lı terörist öldürüldü

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, kırmızı kategoride aranan PKK/KCK'lı terörist Ramazan Aktaş'ın, Mardin’de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
     

    GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANDI: TERÖRİSTANA İZİN YOK!

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ || TUSAŞta hain saldırı: 5 şehit, 22 yaralı Teröristlerin kimliği belli oldu

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik toplantısında TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı, terörle mücadeleye ilişkin atılan ve atılacak adımlar ayrıntılı ele alındı. Toplantıda terörle mücadelenin ve terörsüz bir Türkiye için cansiparane çalışmaların süreceği, sınırlar ötesinde bir "teröristan" kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

    KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hain saldırıda bulunan kadın teröristin kimliğini açıkladı.

    Sosyal medya hesabı x'ten açıklama yapan Bakan Yerlikaya, 'TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu.

    Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti.

    Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atamaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ERDOĞAN: ALÇAKÇA BİR SALDIRI

    BRICS Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a yapılan saldırının alçakça olduğunu belirterek, "Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir." dedi.
     
     
     

    ERKEK TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ || TUSAŞta hain saldırı: 5 şehit, 22 yaralı Teröristlerin kimliği belli oldu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz! Aziz Milletimizi sindiremez!" dedi.

     


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow