Kütahya'da ilk kadın milletvekili AK Parti'den seçildi

AK Parti 3'üncü sıra adayı makine mühendisi Ceyda Çetin Erenler Kütahya'nın ilk kadın milletvekili seçildi.
CHP'nin 1'inci sıra adayı çocuk hastalıkları uzmanı Dr.Ali Fazıl Kasap ise partisine 41 yıl sonra Kütahya'dan milletvekilliğini kazandırdı.
CHP'de 41 yıl sonra bir ilk: Nevşehir'den milletvekili çıkardı
Kütahya'da Ak Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 milletvekili çıkardı. Ak Parti'den Ahmet Tan, İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, MHP'den Ahmet Erbaş, CHP'den de Ali Fazıl Kasap milletvekili oldu. Evli 2 çocuk annesi makine mühendisi Ceyda Çetin Erenler (43) seçimlere Kütahya'dan Ak Parti 3'üncü sıra milletvekili adayı olarak girdi. Partisinin 3 milletvekili çıkarmasının ardından milletvekili seçilen Erener'in Kütahya'nın da ilk kadın milletvekili olduğu belirtildi.
41 yıl sonra Kütahya'da ilk vekil
CHP ise, 41 yıl aradan sonra Kütahya'da Ali Fazıl Kasap'la milletvekili kazandı. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan Dr.Ali Fazıl Kasap (53), 1995 yılından buyana Kütahya'da çocuk doktoru olarak görev yapıyor. Evli 2 çocuk babası olan Ali Fazıl Kasap'tan 41 yıl önce 1977 yılında CHP'den Nizamettin Çoban milletvekili olmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alışveriş merkezinde katledilmişti: Karar verildi
Yer: Çanakkale! Tüfekle balkona çıktı dehşet saçtı! Etkisiz hale getirildi
Ece Gürel'in babası canlı yayında konuştu: Kızımı kurban ettiler
Rana'nın otopsi raporu çıktı: Boyun ve omuzunda köpek ısırığı var
15 milyon lira haraç için iş yerleri 13 kez kurşunlandı!