hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurbanlık bilgilerine 3 adımda erişim!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kurban Bayramı’na kısa süre kaldı. Kurbanlık hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ‘Tarım Cebimde’ uygulamasından, sadece 3 adımda erişilebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı yaklaşıyor. Alınacak kurbanlık hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşı bilgileri sadece 3 adımda öğrenilebiliyor. Bunun için kurbanlık alacakların, ‘Tarım Cebimde’ uygulamasını cep telefonlarına indirmesi yeterli.

    ‘Tarım Cebimde’ uygulaması, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımda dijitalleşme kapsamında hayata geçirildi. Çiftçi ve üreticilerin iş ve işlemlerini kolaylıkla yapmasına ve bürokrasi yoğunluğunun azalmasına olanak sağlıyor. Uygulama ile bu kez de kurbanlık hayvan alacaklar, hayvanın bilgilerinde sadece 3 adımda ulaşabiliyor.

    KURBANLIK HAYVANIN BİLGİLERİNE NASIL ULAŞILABİLİYOR?

    “Hayvansal üretim ana menüsünden ‘küpe sorgulama’ alt menüsü seçilir. Satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek ‘sorgula’ butonuna tıklanır. Böylece hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz”

    Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan İbrahim Yumaklı, "Bizim ekiplerimizin olmadığı noktada tarım cebimde uygulaması ile vatandaşlarımız satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa süre içinde hayvanın şeceresi görülebiliyor." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yumaklı, kurbanlık hayvan satın alırken bakanlığın belirlediği kurallara dikkat edilmesi ve uygunsuzluk görüldüğünde yetkililere bildirilmesi konusunda da uyarı yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow