Kurban Kesim Bedeli Ne Kadar? Kurban Kesim Bedeli Kaç Lira? Diyanet İşleri Yurt İçi/Yurt Dışı Kurban Kesim Bedelini Açıkladı

Kurban kesim bedeli belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı kurban kesim bedeli tutarını açıkladı. 6 Haziran 2025 tarihinde idrak edilmeye başlanacak olan Kurban Bayramı için kurbanlık fiyatları merak edildi. Kurban Bayramı, İslam dünyasında Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan iki büyük dini bayramdan biridir. "Kurban" kelimesi Arapça kökenli olup, sözlükte "yaklaşmak", "Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey" anlamına gelir. Peki, Kurban Bayramı 2025 yılı için kurban kesim bedeli ne kadar oldu? Diyanet İşleri yurt içi yurt dışı kurban kesim bedelini ne kadar açıkladı?
2025 yılı kurban kesim bedeli ile kurban Bayramı tarihleri sorgulanıyor. 2025 Kurban Bayramı'na sayılı gün kala, dini vazifelerini yerine getirecek olan vatandaşlar için kurban kesim bedeli belli oldu. Kurban kesmek, Hanefi mezhebine göre mali durumu yerinde olan (nisap miktarı mala sahip) Müslümanlar için vacip bir ibadettir. Diğer mezheplerde ise sünnet-i müekkede olarak kabul edilir. Kurban ibadeti, Müslümanların Allah'a olan bağlılıklarını göstermelerine, O'nun emirlerine itaat etmelerine ve Hz. İbrahim ile İsmail'in teslimiyetini hatırlamalarına vesile olur. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurban kesim bedeli ve kurbanlık fiyatlarını araştırıyor. İşte 2025 yılı kurban kesim bedeli detayları...
2025 KURBAN KESİM BEDELİ: KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR OLDU?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Hayırseverlerin "www.tdv.org" ve "bagis.tdv.org" web adresleri, TDV mobil bağış uygulaması, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla bağışta bulunabileceklerini duyuran Erbaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla vekaletlerini vakfa teslim edebileceklerini bildirdi.
KURBAN EDİLECEK HAYVANLARDA ARANAN ŞARTLAR
Kurban edilecek hayvanların belirli şartları taşıması gerekir. Bu şartlar fıkıh kitaplarında detaylı olarak belirtilmiştir. Genel olarak kurban edilebilecek hayvanlar şunlardır:
Deve: En az beş yaşını doldurmuş olmalıdır.
Sığır (İnek, Manda): En az iki yaşını doldurmuş olmalıdır.
Koyun ve Keçi: En az bir yaşını doldurmuş olmalıdır. Ancak altı ayını doldurmuş olan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli ve iri ise kurban edilebilir.
Bu hayvanların sağlıklı, kusursuz ve azaları tam olması da önemlidir. Kör, topal, aşırı zayıf, dişlerinin çoğu dökülmüş veya kuyruğunun, kulaklarının yarısından fazlası kesik olan hayvanlar kurban edilmeye uygun değildir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
THY, Ajet ve Pegasus uçak bileti açıklaması! THY, Ajet, Pegasus uçak biletleri ne kadar?
Son Dakika! 6.2'lik Korkutan Sarsıntıdan Sonra Gözler Bu Haritada: İstanbul'da Deprem Riski En Yüksek Yerler
Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: 30 yıl içinde yüzde 60 olacak! İstanbul'u vuran 6.2'lik depremin ardından açıklamalarda bulundu...
İstanbul'da bazı vatandaşlar parklarda sabahladı
SON DAKİKA! 1 FAY HATTI, 2 ÇATLAK! Üşümezsoy: İstanbul'da büyük deprem riski yok! Naci Görür: Beklediğimiz büyük deprem değil