Köy Hizmetleri'nin devri yapıldı

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kaldırılması ve yürüttüğü hizmetlerin İstanbul ve Kocaeli'nde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde il özel idarelerine devrini öngören tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Yasayla 'Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un adı 'Köye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun' olarak değiştirildi.Hizmetler yeniden belirlendiKöye Yönelik Hizmetler Hakkında Kanun, köye yönelik yapılacak hizmetleri yeniden belirledi. Bu hizmetler arasında, yağışların ve selsuların zararlarını önleyici ve depolayıcı tarım arazileri için sulama suyu ve hayvanlar için içme suyu sağlanması amacıyla gölet ve diğer tesisler, içme suyu tahlilleri ile toprak deneyleri, her türlü toprak analizleri, sınıflandırmaları ve toprak harita raporlarını yapmak ve yaptırmak ile evvelce dağıtılan toprakların dağıtım tarihindeki meri mevzuat hükümlerine uygun olarak işletilmeyenlerin geri alınması, yerleşim birimlerinde çevre sağlığı hizmet ve düzenlemelerini gerçekleştirme de yer aldı.İlgili kurum ve kuruluşlar, kanun kapsamına giren hizmetlere ilişkin gelecek talepleri olanaklar ölçüsünde ve karşılığı ödenmek koşuluyla yerine getirilmesinde yetkili olacak. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılacak, kurum hizmetleri İstanbul ve Kocaeli'nde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde ise il özel idarelerine devredilecek. İskan konularına ilişkin hizmetler ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürütülecek.Köy Hizmetleri'nin mülkiyeti Hazine'ye devredildiKaldırılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün mülkiyeti Hazine'ye ait olup da Maliye Bakanlığı'nca bu genel müdürlüğe tahsis edilen taşınmazlar hariç olmak üzere taşra teşkilatının kadro ve pozisyonları, personeli, tüm varlıkları, araç, gereç ve taşınırları, tapuda genel müdürlük adına kayıtlı olan taşınmazları ve hizmet binaları İstanbul ve Kocaeli illerinde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde il özel idarelerine devredilecek. Merkez teşkilatının kadro ve pozisyonları, personeli, tüm varlıkları, araç, gereç ve taşınırları ile hizmet binaları ve diğer taşınmazları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na aktarılacak. Özelleştirme kapsamındaki kuruluşlardan Köyişleri Genel Müdürlüğü'ne atanmış personel, merkezde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez teşkilatına, taşrada ise bakanlığın taşra teşkilatına geçirilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?
Son Dakika! PKK Tasfiye Sürecinde: 'Terörsüz Türkiye'ye Bir Adım Daha Yaklaşıldı