Korucu ve muhtar maaşları artıyor

Köy korucuları ve muhtarların maaşlarının artırılmasına yönelik önerge, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişiği kesilen geçici köy korucularının aylıkları ile muhtarların aldığı ödenek miktarı artırıldı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ile Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.
AK Parti, CHP ve MHP, köy korucularının aldıkları aylıkların iyileştirilmesine yönelik ortak önerge verdi. Kabul edilen önergede 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen geçici köy korucularına Sosyal Güvenlik Kurumu'nca bağlanan aylık miktarı artırılıyor.
Buna göre, 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen köy korucularının en düşük aylıkları, 383,96 liradan 652,72 liraya; en yüksek aylık miktarı ise 614,33 liradan 883,10 liraya yükseltildi.
Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, muhtarların aldıkları ödenek tutarının artırılması konusunda da ortak önerge verdi.
Kabul edilen önergeye göre, köy ve mahalle muhtarlarının aldıkları 460, 75 liralık ödenek tutarı, Bakanlar Kurulu yetkisiyle 875 liraya kadar çıkarılabilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son Dakika! 6.2'lik Korkutan Sarsıntıdan Sonra Gözler Bu Haritada: İstanbul'da Deprem Riski En Yüksek Yerler
Japon deprem uzmanı Moriwaki'den Marmara için uyarı: 30 yıl içinde yüzde 60 olacak! İstanbul'u vuran 6.2'lik depremin ardından açıklamalarda bulundu...
İstanbul'da bazı vatandaşlar parklarda sabahladı
SON DAKİKA! 1 FAY HATTI, 2 ÇATLAK! Üşümezsoy: İstanbul'da büyük deprem riski yok! Naci Görür: Beklediğimiz büyük deprem değil
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!