hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti kurucularından Ankara Milletvekili Koray Aydın partisinden istifa etti. Aydın, "Türk milliyetçisi olarak hizmetlerime ve mücadeleme bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim" dedi. Koray Aydın sosyal medya hesabından paylaştığı istifa metninde hem eski hem de yeni İYİ Parti yönetimini eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurucularından olduğu, genel başkanlık için de yarıştığı İYİ Parti'den istifa etti. İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın istifasını sosyal medya hesabından duyurdu.

    Koray Aydın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na kurultayda kaybetmesinin ardından göz önünde değildi. Ancak geçtiğimiz haftalarda eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi üzerine detayını açıkla çağrısı yapmış, Akşener'den o çağrıya karşılık gelmediği gibi Dervişoğlu, Akşener'i bayramda ailesi ile birlikte ziyaret etmişti. O ziyaretin ardından Koray Aydın’ın istifa edeceği iddiası gündemdeydi. İstifa kararı geldi.

    Koray Aydın İYİ Partiden istifa etti

    Koray Aydın, kararı üzülerek verdiğini söyledi. "Son iki yıldır bir şeyler ters gitmeye başladı" dedi. Hem genel hem de yerel seçim sürecine ilişkin İYİ Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

    “İYİ Parti’deki bütün bu erime ve gerileme süreci, bizzat sayın Akşener’in sevk ve idaresinde gerçekleşti. Yaşanan gelişmeler, partide yönetim anlayışı bakımından bir değişim olmadığını açıkça ortaya koydu. İstifa üstüne istifalarla sarsıldık. Sudan sebeplerle yapılan ihraç taleplerini görmek durumunda kaldık.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koray Aydın İYİ Partiden istifa etti

    Koray Aydın, "İYİ Parti ailesinin evinde artık huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi" vurgusu yaptı. Yoluna bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini de açıklamasında belirtti. Aydın’ın istifasıyla İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 34'e düştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow