hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de entrika içinde entrika mı? Nihat Uludağ 'aslında ne oluyor'u canlı yayında anlattı!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kayseri'de yaşanan olaylar, Türkiye'nin Suriye politikasında değişikliğin sonucu mu? Türkiye terörü bitirecek mi? Zamanlama ne anlama geliyor? Kayseri'deki olaylar, iki halkı karşı karşıya getirmek için mi? Bu tür olaylar Türkiye'ye, Türk ekonomisine nasıl zarar veriyor? Kimle bu tür olaylarda etkili? Ne oluyor? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nihat Uludağ'ın açıklamaları şu şekilde;

    İlginç bir olay yaşandı gerçekten de. Muazzam bir tezgah, bir kurgu vardı orada. Şöyle, önce bir taciz iddiası ortaya atıldı. İşte Suriyeliler mahallede 5 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulundu şeklinde dedikoduları mahalleye hızla yayıldı. Vatandaş galeyana getirildi. Evinden, barkından çıkan vatandaş sokaklara döküldü Kayseri’de yaşayan Suriyelilerin evleri, iş yerleri aynen bu şekilde yakıldı, yıkıldı. Kesinlikle iddiayla ilgisi olana olmayana bakmadılar. Bütün orada yaşayan yabancılara bir saldırı yapıldı. Şimdi şöyle, aslında bir iddia var doğru. İddia neydi? İki Suriyeli ailenin çocukları arasında cinsel istismar ile ilgili birtakım iddialar var. Yani Suriyeli iki aile arasındaki bir olay bu. Bu olay adli bir olay. Bunun adli olarak çözülmesi, değerlendirilmesi gerekir. Ama Suriyeliler çocuklarımızı taciz ediyor galeyanıyla bir şehri tamamen ayaklandırdılar ve Kayseri’de sıcak saatler geçti. Bakar mısınız Suriyeli iki ailenin arasındaki çocuğa istismar vakasının geldiği noktaya bakın. Yani kurgulanmış, tezgahlanmış muazzam bir operasyon var burada. Bu olay göçmen karşıtlığı falan değil. Kurulan bir tezgah var, biz bunu vatandaşa izah edelim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SURİYE'DE KURULMAYA ÇALIŞILAN TERÖR DEVLETİYLE İLGİSİ VAR MI?

    Biliyorsunuz PKK terör örgütü, Türkiye’nin alt bölgesinde, Suriye’de bir teröristan devleti kurmaya çalışıyor. Ve bu devleti kurmak için Suriye’de sözde seçimlere gitmeye çalışıyor. Türkiye’de oradaki yerel halklar iş birliği içerisinde PKK terör örgütünün orada bir seçim yapıp, oranın terör örgütünün eline geçmesi için muazzam bir çalışma yürütüyor. Bizim Mehmetçiğimiz de orada bir terör devleti kurulmasın, oradan Türkiye’ye bir saldırı gelmesin diye müthiş bir çalışma içerisinde. Şimdi bir yandan bakıyorsunuz. Oradaki yerel halkı yanımıza almışız. Oradaki terör devletini önlemeye çalışıyoruz. Bir yandan da bakıyoruz bir taciz iddiasıyla bir taciz söylemiyle bütün Suriyelileri hedef alan bir saldırı meydana geliyor.

    Kayseride entrika içinde entrika mı Nihat Uludağ aslında ne oluyoru canlı yayında anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BU GÖRÜNTÜLER SURİYE'DE HALKA GÖSTERİLİYOR"

    Bu görüntüler alınıyor, normalde iş birliği içinde olmamız gereken, terör devletinin kurulmasını engellemeye çalıştığımız Suriye’deki insanlara da diyorlar ki, bakın Türkler Türkiye’de vahşice bizim insanlarımıza saldırıyor. Evini, arabasını, iş yerini yakıyor diyorlar. Yani çift taraflı bir manipülasyonla muazzam bir operasyon çekiyorlar.

    GÖÇLE MÜCADELE KONUSU

    Göçle mücadele edilir, düzensiz göçle mücadele edilmesi gerekir. Çünkü sokaklarımızda gerçekten de nereden geldiği belli olmayan insanlarla doluşmak kimse istemez. Ama zaten göçle mücadelede Türkiye oldukça etkin. Diğer yandan da Suriye’de muazzam bir sistem üzerinde çalışırken Suriyeli iki aile arasındaki basit kriminal bir olay bahane edilip böylesine boyutlara ulaşması planlı bir eylemdir diye düşünüyorum ben.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow