hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor! KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme!

    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Diyarbakır'da kayıp Narin bulundu mu? Son dakika gelişmesine göre; Narin'in abisi Enes ile ilgili Narin'in amcası açıklamalarda bulundu. Narin’in evlerinin yakınında, kayalıklarda kan lekeleri bulundu. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Narin'in evine yaklaşık 20 metre mesafede yakınlarının kayalıklar üzerinde tespit ettiği kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını alarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü. Diyarbakır'da arama çalışmalarının sürdüğü kayıp 8 yaşındaki Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran, "Nefes almıyorum, hapishaneye girdim sanki" diye konuştu. Diyarbakır Bağlar’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin günlerdir aranıyor. Baba Arif Güran, “Bir haftadır Türkiye’nin dört bir yanından destek mesajları alıyorum. Narin için Diyarbakır’a gelmek istediklerini söyleyen onlarca kişi var. Bunların yanı sıra onlarca vicdansız da arayıp dalga geçip gülüyorlar. Çocuk sesi atan bile oldu” dedi. İşte Narin Güran kaybıyla ilgili bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıp Narin'in annesi ve babasının açıklamaları sosyal medyada yürekleri dağlamıştı. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne ve babanın açıklamalarını da haberimizde bulabilirsiniz. Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı eve dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca Narin'in babası Arif Güran akşam saat 20.15'te karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu. İşte Narin Güran kaybıyla ilgili her gün yaşanan bütün gelişmeler...

    İhbar üzerine bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri(JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

    Çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek verdi. Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Çalışmalarda, bugüne kadar köye giriş ve çıkış yapan araçlar dahil olmak üzere 10 bine yakın araç kontrol edildi.

     Ayrıca Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos tarihinde saat 15.15'teki görüntülerinde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği yer aldı.

    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EVLERİNE 20 METRE MESAFEDE KAYALIKLARDA KAN LEKELERİ

    Arama çalışmalarının 4’üncü gününde, Narin’in güvenlik kamerasında yöneldiği görülen patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kayalıklarda yakınları kan lekeleri gördü. Jandarmaya haber verilmesiyle kan lekelerinin olduğu alan çembere alındı.

     

    Baba Arif Güran da bölgeye gelerek jandarmayla görüştü. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları çalışmaların ardından, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını delil torbalarına koyarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü. Yapılacak incelemenin ardından kanın kime ait olduğu belirlenecek.


    Narin'i arama çalışmaları 6'ncı gününde; 11 bin dönüm alan tarandı, 130 kişinin ifadesi alındı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları, 6’ncı günde sürüyor. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.



    Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarma karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu. İhbarla bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narin’i arama çalışmaları 7’nci gününde; su kuyuları ile mısır ve pamuk tarlaları aranıyor

     Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları, 7’nci günde sürüyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri mahalledeki su kuyularında, AFAD ve Gönüllü arama ekipleri de mahalle çevresindeki mısır ve pamuk tarlalarında arama yapıyor.
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı.

     Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, saat 20.00 sıralarında jandarma karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu. İhbarla bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışmalarda jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle de havadan destek verildi. Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 550 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

     
    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme


    Kayıp Narin'in babası Arif Güran: Ümitliyim, kızımı getirecekler

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın babası Arif Güran, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım'ın açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını ifade ederek, Paşamızın sarf ettiği bu sözler bizi daha da umutlandırdı. Bizi daha da dinç etti. Umudumuz daha fazla oldu. Paşamızın emeği çok, Allah ondan razı olsun, bizim ona sevgimiz, saygımız fazladır. Sürecin ilk gününden beri paşamız takip ediyor. Her şey onun gözetiminin altında. İlk gün bana dedi ki; 'Arif senin kızını bulacağım.' Ben de sabırla paşamı bekliyorum. İnşallah kızımı getirecek, umutluyum. Bugün yaptığı açıklama ile birlikte ölüyü adeta diriltti. Ümitlerimi binlerce kat daha da fazla artırdı. Bu süreçte inanın bir baba için anlatılamaz. Bütün Türkiye gerçekten topyekun, bizi tanıyan veya tanımayan, dualarıyla destekleriyle bizimleydi. Basının da etkisi çoktur. Allah sizden razı olsun ilk günden beri yanımızdan ayrılmadınız. Sizin de emeğiniz bizde çok. Ümitliyim, kızımı getirecekler, getirecekler, getirecekler. Başka bir alternatifi yoktur. Pişman olmuşlarsa gelsinler, devletin şefkatli kucağına gelsinler. Devletimiz de onlara şefkat kucağını açsın. Allah onları affetsin. Kim olursa olsun fark etmez. Demek ki jandarmamız bir şeyler yakalamış, umutludur jandarma. Biz de umutluyuz. Biz umutlu olduğumuz zaman, jandarma bizi görüyor ve onlar bizden daha fazla umutlu oluyor, daha da gayret ediyorlar. Yani jandarma ve AFAD'ın da burada hakkı ödenmez. Bazı komutanlarımız burada gece sabaha kadar ayakta. Yemeden, içmeden, uyumadan bir mücadele veriyorlar. Ben sabahtan akşama kadar ellerini öpsem, başıma koysam, onların hakkını ödeyemem. Rabbim devletin eksikliğini vermesin" dedi.
    'HERKESİN İFADESİ ALINIYOR'

    Asılsız ihbar ve şikayetlerin kendilerini üzdüğünü belirten Güran; Eşim şu an o da benim gibi uyumuyor, içmiyor. Tabii o benden daha beter, ben bir babayım O bir annedir. Bazı kanallar, bir kulaklık kulağına koyup sesi almadan, yanlış kelimeleri yanlış sarf ederek onu da rahatsız etmesinler. Çünkü bir anayı yormak iyi bir şey değil. Herkesin ifadesi alınıyor. Zannetmesinler ki sadece bu köydekilerin değil, annenin, babanın, kardeşinin, herkesin ifadesi alınıyor. Burada kim suçluysa fark etmez. Ama böyle yalan iftira ile böyle konuşmaların yapılmamasını istiyorum diye konuştu.

    NARİN'İN AMCASINDAN AÇIKLAMA

    Bir televizyon programına katılan Narin'in amcası, Narin'in kaybıyla ilgili son dakika gelişmesini aktardı. Narin'in abisi Enes'in gözaltına alındığını ve kolundaki ısırık izinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildikten sonra serbest bırakıldığını belirtti.

    Bir televizyon programına katılan Narin'in amcası, ''Eskiden beri asabi çocuktu. Bulunamadığı için telefonu yere çarptı ve kolunu ısırdı. '' dedi.

    Narin'in amcası cümlelerine şu sözlerle devam etti: Bizim aileden böyle bir şey olacağına inanmıyorum. Bizim köylülerimizden de böyle bir beklentimiz yok. Mülkiyet tamamen bize aittir, yabancı kimse yok aramızda. Köylülerimiz eski emektar, kardeşçe yaşadığımız insanlardır. Kaçırıldığını düşünüyorum. Adam gibi adam olsun, eğer kaçırdıysa bana teslim etsin. Ne istiyorsa kendisine veririm. Hepsinin büyüğüyüm. Şikayetçi de olmam. Adam gibi adam olsun. Bu kadar vatandaş, askerlerimizi yormaktan vazgeçin. Ne istiyorsanız vereyim, çocuğumu bana teslim etsin.


    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama 

    Bakan Tunç, Kayıp Narin olayıyla ilgili, ''

    Diyarbakır’ın merkeze bağlı Tavşantepe mahallesinde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir.

    Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır.

    Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir.

    Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır.'' açıklamasını yaptı. 

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 9'uncu günde sürerken, ağabey E.G.'nin (18) gözaltı süresi uzatıldı. Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, "Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi. GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ AĞABEY Öte yandan gözaltına alınan şüphelinin ağabeyi E.G. olduğu öğrenildi. Kollarında ısırık izleri olduğu belirlenen E.G.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği, incelemeden sonra tekrar Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi. 'ÇOCUKLA İLGİLİ HERHANGİ BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN Narin'in babası Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.


    NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI 

    Diyarbakır'da 13 gündür aranan küçük Narin'in amcası, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede "kasten öldürme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklandı.

    Diyarbakır'da, Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 13'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Amca S. G. tutuklandı.

    Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma sürerken, bu kez Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı S.G. de gözaltına alındı. S.G.'nin aracından alınan DNA örneklerinin, Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından S.G., zırhlı araçla adliyeye sevk edilmişti. 

    Diyarbakır'da Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı arama çalışmaları 13'üncü gününde sürerken, soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.
    Kayıp Narin için mezarlıkta yeraltı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor KAYIP NARİN ile ilgili önemli gelişme


    14. günde neler yaşandı

    Diyarbakır'da, Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 14'üncü güne girdi. Mahallenin çevresi bugüne kadar 8 kez aranırken, Diyarbakır’daki özel ekip, Ankara’dan gelen özel ekiple koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
     

    Narin’i arama çalışmalarının 14’üncü gününde, jandarma tarafından oluşturulan Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışmasını sürdürdü. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmadı. Mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri, araçların plakalarını ve sürücülerinin kimliklerini kayıt altına alarak, arama çalışmalarını sürdürüyor.

    DHA'nın haberine göre; 

    DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları 15'inci'üncü güne girdi. Narin için mahalle mezarlığında özellikle yeni mezarlarda yeraltı görüntüleme cihazı ile soruşturma savcısı eşliğinde arama çalışması yapılıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow