İstanbul Üniversitesi Sayıştay'a takıldı: Maaş alıyor, derse girmiyorlar

İstanbul Üniversitesi'nde Sayıştay'ın yaptığı denetimin raporu, çok sayıda öğretim üyesinin aldıkları maaş karşılığı haftada asgari 10 saat ders vermeleri gerekirken, hiç ders vermediklerini ortaya koydu. Üniversite 3 gerekçeyi öne sürerek bu durumu savundu.
Sayıştay tarafından İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile ilgili hazırlanan 2016 yılına ait denetim raporunda, maaş karşılığı hiç ders vermemiş çok sayıda öğretim üyesi olduğu ortaya çıktı.
Sözcü'nün haberine göre, mevzuatta öğretim üyelerinin aldıkları maaş karşılığında haftada asgari 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanların ise haftada 12 saat ders verme yükümlülükleri bulunuyor.
AİHM de 25 bin kişiyi reddedip OHAL Komisyonu'nu adres gösterdi
Buna karşın üniversite bünyesinde çok sayıda öğretim üyesinin maaş karşılığı vermekle yükümlü oldukları dersleri vermediği tespit edildi.
İstanbul Üniversitesi ise kendisini 3 gerekçe ile savundu. Üniversitenin birinci gerekçesi, öğretim üyelerinin bir kısmının yurt içinde ve yurt dışında görevlendirilmeleri oldu.
İktisat Fakültesi'nde çok sayıda yardımcı doçent atanması yapıldığı ve bu kişilere belirli bir dalda uzmanlaşıncaya kadar ders verilmediği ikinci savunmaydı.
Üniversite, tıp fakültelerinde çeşitli nedenlerle eğitim takvimine uyulmadığı, bu nedenle de ayın bir haftasında dersi olan bir öğretim üyesinin ayın diğer haftasında hiç derse girmediği savunmasını yaptı. Ancak Sayıştay, üniversitenin üç savunmasını da yeterli bulmadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!
9 günlük tatil başlıyor: Bayram göçünün maliyeti ne kadar?
SON DAKİKA... Meteoroloji haritayı paylaştı! Bayramda hava nasıl olacak?
"Özgür Özel’in yol haritası: Adım adım cumhurbaşkanı adaylığı planı!" Abdulkadir Selvi yazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan isteklerini kırmadı! İki kız çocuğunu Külliye'de ağırladı