hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in Gazze'ye kara harekatına Türkiye'den tepkiler

    İsrailin Gazzeye kara harekatına Türkiyeden tepkiler
    expand

    İsrail'in Gazze'ye karşı düzenlediği kara harekatı siyasetçiler tarafından kınandı. Bakanlar, twitter hesapları aracılığıyla İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    İSTANBUL'DAKİ İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDEKİ EYLEME POLİS MÜDAHALESİ

    Hüseyin Çelik: Medeni dünyanın yüz karası'
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı kara hareketına Twitter'dan tepki gösterdi. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:
    "İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatı, medeni dünyanın yüz karasıdır. Hakka değil, kuvvete tapan bu anlayışa lanet olsun."

    İSRAİLLİLER GAZZE'DEKİ KATLİAMI BÖYLE İZLİYOR!

    Burhan Kuzu:Gaddar, cani, zalim!
    AK Parti İstanbul Milletvekli ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise BM'y tepki gösterdi. Kuzu Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Gaddar, cani ve zalim İsrail Gazze'de kara hatekatını başlattı. BM 'İsrail sivillere dokunmasın' diyor. Koca teşkilatın düştüğü hale bakın!" değerlendirmesini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu'ndan açıklama
    Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili, BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM İnsan Hakları Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu bildirdi.

    İSRAİL'DEN GAZZE'YE KARA HAREKATI

    Cemil Çiçek: Haksızlığa dur deme zamanı
    Saldırıyı kınayan Cemil Çiçek, "(İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısı) Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır. İş işten geçmeden bir an evvel ateşkes sağlanmalı, daha fazla kan dökülmeden bu işe bir çözüm bulunmalıdır. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bunu şiddetle ve lanetle kınıyorum." dedi.

    İhsanoğlu'ndan açıklama
    Resmi twitter hesabından İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği kara harekatını değerlendiren Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Akıtılan her kan tarihe kara birer leke olarak geçecektir. Saldırıların son bulmasını umut ediyor, Gazze'ye Allah'tan yardım diliyorum." dedi.

    İSRAİL'E ULUSLARARASI İLK TEPKİLER İKİ AVRUPA ÜLKESİNDEN GELDİ

    Emrullah İşler: İsrail kendi sonunu hazırlıyor
    Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "İsrail, ateşle oynuyor ve kendi sonunu da adım adım hazırlıyor maalesef" dedi. İşler, "İsrail havadan yağdırdığı bombalarla ölümlere yol açıyordu. İsrail pervazsız bir şekilde saldırılarını sürdürüyor ve bugün de kara harekatını başlattı. Yine onlarca, yüzlerce masum insanı uykusunda vuracak, sofrası başında vuracak. Özellikle de adeta kasıtlı olarak ramazan ayına bu saldırıları getirerek, en acı saldırıları, en büyük saldırıları maalesef Müslümanların mübarek ayı ramazanda yapıyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAMAS: İSRAİL KARA HAREKATININ BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEK

    Meclis'te 4 parti ortak bildiri yayınlayacak

    İsrail'in Gazze'ye kara saldırısı başladığında torba yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin teklifiyle 4 siyasi parti, İsrail'in kınanmasına ilişkin bir bildirinin yayınlanmasını benimsedi.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İsrail'in misilleme adı altında Gazze'ye başlattığı askeri harekatın giderek amacından uzaklaştığını, sivillerin ve çocukların katledildiği sürece dönüştüğünü kaydetti. Bu konuda hükümetin nasıl bir yol izlediği, neler yapmayı düşündüğü konusunda açıklama yapmasını isteyen Hamzaçebi, sivillerin, çocukların katledilmesine yönelik bütün saldırıları CHP olarak kınadıklarını söyledi. Bu sürecin uluslararası toplumun ve Türkiye'nin gözü önünde cereyan ettiğini belirten Hamzaçebi, "Maalesef bu katliama uluslararası toplum ve Türkiye seyircidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamzaçebi, CHP olarak İsrail'in bütün saldırılarını kınadıklarını yineledi ve 4 siyasi parti olarak İsrail'in bu kara harekatını kınayan bir bildirinin yayınlanmasını teklif etti.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Dışişleri Bakanı'nın bu konuda parlamentoya bilgi vermesini ve siyasi partiler olarak ortak tavır geliştirilmesine zemin hazırlanmasını istedi. "Böylesine bir ortam içinde yapılması gereken, doğru zamanda doğru tavrı ortaya koyabilmektir" diyen Vural, siyasi partilerin ortak tepkiyi dile getirmesi gerektiğini dile getirdi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, iyice azıtarak kara harekatına başlayan İsrail'in hiçbir kuralı dikkate almadan sivil, çocuk demeden önüne gelen herkesi katlettiğini söyledi. İsrail'in devlet terörü uyguladığını kaydeden Aydın, en başından beri Filistin meselesini kendi meseleleri gibi gördüklerini ifade etti. Aydın da İsrail'in kınanmasına ilişkin bir bildirinin yayınlanmasını istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, bu konuda hükümetin daha aktif diplomatik çaba içinde olmasını isteyerek, uluslararası kurum ve örgütlerin bu saldırıyı önleyecek tedbirleri alması gerektiğini dile getirdi. Baluken de bu konuda bir Meclis iradesinin ortaya çıkması gerektiğini bildirdi. 

    Aranın ardından Yakut, ortak bildirinin gün içinde yayınlanması ve TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalarını sonlandırması yönünde görüş birliğine varıldığını belirterek, birleşimi bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

    İsrail sosyal medyada da tepki büyük

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow