IŞİD, ABD'nin Musul'daki kilit üssüne kimyasal saldırı düzenledi

ABD ordusu, Musul'a operasyon hazırlığında kilit önem taşıyan ve Irak askerleriyle ortaklaşa kullandıkları hava üssüne IŞİD'in hardal gazıyla saldırdığını açıkladı.
ABD ve Irak askerlerinin ortak kullandığı Irak'ın Musul kentindeki El-Kayyara Askeri Hava Üssü'ne, IŞİD tarafından hardal gazıyla saldırı yapıldığı açıklandı.
IŞİD’in kimyasal silah fabrikası bombalandı
Amerikan medyasına açıklamalarda bulunan ABD'li yetkililer, üsse roket veya top mermisi olarak atılan bombanın kimyasal etkilerini ölçen uzman kimyagerin ilk bulgularının "hardal gazına" işaret ettiği vurgulandı.
Saldırının ardından toplanan delillerin kimyasal testlerinin ilkinin pozitif, ikincisinin negatif çıktığı, daha sonra tüm delillerin detaylı tetkik için laboratuvara gönderildiği ifade edildi.
Herhangi bir Amerikan askerinin yara almadığı saldırının "zayıf ve etkisiz" olduğu, soruşturmanın ise sürdüğü kaydedildi.
IŞİD'ten geçen Temmuz ayı başında geri alınan Musul'daki El-Kayyara Askeri Hava Üssü, kenti kurtarma operasyonlarında askeri birliklere hava desteği sağlamak amacıyla kullanılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Muğla ve Marmaris belediyelerine 'kaçak oteli yıkın' talimatı
İşte 36,5 milyon dolarlık uyuşturucu operasyonunun detayları!
Eski erkek arkadaş dehşet saçtı: Evinin kapısını kırdı boğazını sıkıp darbetti
Kentsel Dönüşümde Yeni Risk: Eviniz Haberiniz Olmadan Satılabilir!
Ece Gürel'in Belgrad Ormanı'ndaki Gizemli Ölümü: Spiritüalizm ile Bağlantılı mı?