Havadaki çılgın spor Türkiye'de

Tüm dünya Wingsuit adıyla bilinen çılgın sporla çalkalanırken, Türkiye'de de bu spora olan ilgi gittikçe artıyor.
Dünya "Wingsuit Flying" denen, Türkçeye "Kanatlı elbise uçuşu" diye çevirebileceğimiz inanılmaz sporla çalkalanırken, Türkiye'deki "Wingsuit"çiler Mesut Turan ve Ahmet Demir, Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlayan bu sporu profesyonel olarak gerçekleştirip tanıtımına katkıda bulunuyorlar.
Tüm adrenalin tutkunlarının dikkatini çeken bu sporda özellikle SKYDİVİNG paraşütçülerİ arasında yaygınlaşmaya başlarken, bu sporu yapmak için en az 200 atlayış yapmış olmak gerekiyor .
Nedir bu "Wingsuit?"
Bu sporu yapanlar özel bir tulum giyerek kendilerini dağların dik yamaçlarından aşağıya bırakıyorlar ya da uçaktan atlıyorlar.
Giydikleri elbise özel bir kumaştan yapılıyor extra olarak bir de paraşüt var.
Atlayış sırasında kolları ve bacaklar belirli bir simetriyle açılıp rüzgarın yardımıyla kilometrelerce süzülüyorlar.
Uçuş hızı yaklasık 200 km den 50 km ye kadar düşebiliyor veya artabiliyor.
Yere iniş sırasında sırtlarındaki ana paraşütü açıyorlar ve güvenli bir şekilde yere iniyorlar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Bugün otobüs, metrobüs, tramvay, vapur ve metro bedava mı?
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! PKK Silah Bırakıyor Mu? Erdoğan’dan Nisan Sonuna Kritik İşaret
Son dakika haberi: Pendik'te palet fabrikasında korkutan yangın
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik