hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'ı bu kez de sel vurdu! Vali Masatlı son durumu CNN TÜRK'e anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    6 Şubat depremlerinin yerle bir ettiği Hatay bu kez de sele teslim oldu... Kuvvetli yağışın etkili olduğu Hatay'da, sel bir yolu ikiye ayırdı. Yol, ulaşıma kapandı. Son durum ne, konteynırları su bastı mı? Hatay Valisi Mustafa Masatlı anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI ŞU İFADELERİ KULLANDI;

    SON DURUM NEDİR?

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'müz Cumartesi gününden itibaren meteorolojik uyarı yaptı. Özellikle Pazar günü kıyı kesimlerinde öğle saatlerinde yağış olacağı, değişik zamanlarda şiddetini artıracağı ve yağışların devam edeceği ile ilgili ihbarda bulunmuştu.

    Bölgemize yaklaşık 40 kilogram üzerinde metrekareye yağış düştü. Bu da özellikle son beş yılda Hatay ilimizin Mayıs ayında ölçülen en yüksek değeridir. Bununla beraber bizler afete alışkın bir iliz. Hemen Türkiye Acil Müdahale Planı çerçevesinde, AFAD merkezimizden kriz merkezimizi oluşturmuştuk. 7/24 saat esasına göre çalışmalara başladık. 315 araç 666 personelle de şu an sahadayız.

    Şu an itibarıyla bizlerin 181 ihbarı oldu o ihbarlardan 169 su baskını, 12 de mahsur kalma şeklindeydi. Bunların tamamına şu an itibarıyla müdahale ettik. Tabi yer yer yollarımızda da sorunlar oldu. Özellikle depremden kaymaklı alt yapı ile ilgili soruların olduğu bölgede yer yer taşkınlar oluştu ama başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızın ekipleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün ekipleri ile beraber müdahale ediyoruz. Tabi burada yaşam özellikle konteynerlerde önem arz ediyor. 1206 konteyner kentimiz var. Ancak çok şükür bunlardan sadece 4 tanesinde vatandaşlarımız etkilendi. Yaklaşık 50 konteynerde sorun oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konteyner kentlerimizi taşıdık. Vatandaşlarımıza sıcak yemek dahil her türlü imkanı şu an itibarıyla sunuyoruz. Diğer taraftan tedbir amaçlı, özellikle yağışların fazla olduğu Antakya, Defne ilçemizde de tüm okullarda da bir gün eğitime ara verildi.

    YAĞIŞ HALA DEVAM EDİYOR MU?

    Yer yer devam ediyor ama şu an itibarıyla, etkileyecek bir durum söz konusu değil. Çünü bu akşam bu yağış bölgede şiddetini kaybedecek. Salı ve Çarşamba günleri de hafif sağanak şeklinde olacağı meteoroloji tarafından bildirildi.

    SEL NEDENİYLE BÖLÜNEN YOLDA SON DURUM NEDİR?

    Şu an devam ediyor. En kısa sürede oradaki ulaşımı da bağlayacağız. Burada tabi bizi ilgilendiren husus can kaybının olmamasıdır. Ama onu dışında bütün ekiplerimiz sahada hayatın normale döndürülmesi için her türlü çabayı ve gayreti sarf ediyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TAKVİYE BİR EKİBE İHYİTACINIZ VAR MI?

    Şu an takviye bir ekibe ihtiyacımız yok. Zaten biz dün özellikle bize sınır olan illerimiz; Mersin, Antep, Adana buralardan takviye ekipler istemiştik. Onlarda geldiler, sahaya dağıttık. Şu an personel ve araç gereç noktasında bir sorunumuz yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow