Hapishanelerdeki ziyaretlerle ilgili yönetmelik değişti

Darbe girişiminin ardından hapishanelerdeki değişikliklere bir yenisi daha eklendi, hükümlü ve tutukluların ziyaret edilmesini düzenleyen yönetmelik değişti. Buna göre, daha önce ayda bir olan açık görüşler, FETÖ'ye yöneltilen suçlamalardan cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara, idare ve gözlem kurulunun kararıyla iki ayda bire düşürüldü.
Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk ile terör suçlarından hükümlü ve tutuklular için ceza infaz kurumlarındaki açık görüşler idare ve gözlem kurulu kararıyla iki ayda bir yaptırılabilecek.
"Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Yönetmeliğin hükümlü ve tutukluların görüşmelerinin esaslarını belirleyen maddesine ek yapıldı.
Buna göre, kurum mevcudu ve düzeni dikkate alınarak, TCK'nın, "Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar", "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar", "Milli Savunmaya Karşı Suçlar", "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan hükümlü ve tutuklular için ceza infaz kurumlarındaki açık görüşler, idare ve gözlem kurulu kararıyla iki ayda bir yaptırılabilecek.
Tutuklu ve hükümlülere açık görüş daha önce ayda bir yaptırılıyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SİVAS OTOBÜS KAZASI ÖLÜ YARALI SAYISI: Sivas yolcu otobüsü kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu mu?
İstanbul, Bağcılar'da kimlik kontrolü yapan bekçilere silahlı saldırı: 1 bekçi ağır yaralı
Son Dakika Kaza Haberi... Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: Ölü ve yaralılar var!
Park etmek istediği otomobille bahçeye düştü
Kilit kavşak'ta bayram dönüşü yoğunluğu: Akın akın yollara düştüler