Bugün hafta sonu şehirler arası seyahat yasağı var mı? 30 Mayıs Pazar özel araçla seyahat yasak mı?
1 Haziran’a kadar geçerli olacak kademeli normalleşme genelgesi içerisinde hafta sonu şehirler arası seyahat kısıtlaması ile ilgili detaylar da yer aldı. Peki, 29-30 Mayıs cumartesi ve Pazar hafta sonu şehirler arası seyahat yasağı var mı, özel araçla seyahat yasak mı?
Hafta sonu şehirler arası seyahat etmek isteyen kişiler için toplu ulaşım araçları ve özel araçlarda farklı sistem uygulanıyor. Peki, hangi şekilde ulaşım yasak ve muafiyet hakkı tanınan kişiler kimler?
HAFTA SONU ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI VAR MI?
Genelgedeki ilgili madde şöyle: Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmesi yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirler arası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.
Buna göre hafta sonu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat kısıtlaması yok ancak özel araçla var. Özel araçla seyahat edecekler içinse belirli istisnalar var.
GENELGENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
HAFTA SONU ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT YASAK MI?
Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehirler arası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak aşağıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşlarımız, bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebileceklerdir. Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.
Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar;
- ▪ Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
- ▪ Kendisi veya eşinin, hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (en fazla 2 kişi),
- ▪ Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),
- ▪ ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan,
- ▪ Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
- ▪ Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,
- ▪ Ceza infaz kurumlarından salıverilen,
- Kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
DMM, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kartalkaya'da yanan binayı yıkmak istiyor" iddiasını yalanladı
Kartalkaya'daki Otel Yangını: İzmirli Aileyi Yoğun Duman ve Panik Ayırdı
İstanbul ‘105 saatle’ o listenin zirvesinde! 2024 yılı puan tablosu belli oldu…
Biri doktor, diğeri mühendis! Yüreğimiz yandı: Yardım için tekrar otele girmişler
Kartalkaya'da tepki çeken görüntüler! Pistler yeniden açıldı