hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlere TÜBİTAK’ta staj imkanı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli teknoloji hamlesi kapsamında öğrenciler TÜBİTAK staj programında yetişiyor. 2023 yılında, 45 işletmede 834 öğrenci stajyer olarak görev aldı. Bu yıl ise 1072 stajyer temin edilmesi hedefleniyor. Peki staj başvuruları nereden yapılıyor? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK kapılarını öğrencilere açtı. Geçen yıl 834 staj yaptı. Bu yıl hedef ise 1072 öğrenci.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, milli teknoloji hamlesinde öğrencilerin TÜBİTAK staj programında yetiştiğini belirtti. Öğrenciler hem tecrübeli isimler ile çalıştı hem de bilgi sahibi oldu. Bakan Kacır’ın yayınladığı videoda, öğrenciler stajın kendilerine neler kattığını anlattı.

    Gençlere TÜBİTAK’ta staj imkanı

    “TÜBİTAK’taki stajım sayesinde araştırma ve geliştirme sürecine ilişkin derinlemesine bilgi edindim, proje yönetimi, veri analizi ve bilimsel araştırma yöntemleri konularında önemli deneyimler kazandım.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “TÜBİTAK, ülkemin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli alanlarda sıfırdan bilimsel araştırmaların yapıldığı bir kurum olduğundan buradaki stajım bana araştırma ve geliştirme alanlarında işin inceliklerini öğretti.”

    Peki staj yapmak için nereye başvurulması gerekiyor?

    Başvurular Kariyer Kapısı üzerinden yapılıyor. Devam eden stajyer alımlarında ise Ulusal Staj Programı kapsamında 838, mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumları aracılığıyla temin edilen uzun dönemli staj kapsamında 44, işletmede mesleki eğitim bünyesinde 190 olmak üzere toplamda 1072 stajyer öğrenci temin edilmesi hedefleniyor.

    Gençlere TÜBİTAK’ta staj imkanı

    Ulusal Staj Programı çerçevesinde kariyerkapisi.cbiko.gov.tr sistemi üzerinden gerçekleştirilen TÜBİTAK Başkanlığı ve bağlı merkez ve enstitülerdeki stajyer alımları 8 Mayıs'ta başladı.

    Öğrencilere TÜBİTAK Staj Genelgesinde yer alan şartlar ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hesaplanan Ağırlıklı Toplam Standart Puanı göz önünde bulundurularak teklifler iletiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow