hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather10°
İstanbul
down-arrowup-arrow
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Gazeteci Ayşe Düzkan ile Ragıp Duran'ın davaları başladı

Gazeteci Ayşe Düzkan ile Ragıp Duranın davaları başladı
expand
KAYNAKCnnturk.com

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazetecilere açılan davalar başladı. Bugün ilk olarak gazeteciler Ayşe Düzkan ile Ragıp Duran hakim karşısına çıktı. Dosyaların birleştirildiği dava 15 Aralık'a ertelendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

16 Ağustos'ta kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazetecilere açılan davalar başladı. İlk olarak gazeteciler Ayşe Düzkan ile Ragıp Duran'ın duruşması, "örgüt propagandası yapıldığı" iddiasıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duran'ın raporlu olduğu için katılmadığı duruşmaya gazetenin tutuklu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya da duruşmaya katıldı. Dosyaların birleştirildiği dava 15 Aralık 2016 tarihine ertelendi. Düzkan ve Duran tutuksuz yargılanacak.

Cezaevinde tecrit koşulları

Düzkan, duruşma sonrasında Kızılkaya'nın cezaevinde çıplak arama gibi kötü muameleye maruz kaldığını ve tecrit koşullarında bulunduğunu söyledi. 

Gazeteci Ayşe Düzkan ile Ragıp Duranın davaları başladı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Milletvekilleri de adliyede

Saat 10.00'da Nöbetçi Yayın Yönetmenleri ile basın meslek örgütlerinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında olduğu bir grup gazeteci Düzkan ve Duran'a destek için adliyeye geldi.

Gazeteci Ayşe Düzkan ile Ragıp Duranın davaları başladı

Aslı Erdoğan'ın tahliye talebi reddedildi

Yazar Necmiye Alpay tutuklandı

DİSK'e bağlı Basın-İş Sendikası'nın Genel Başkanı gazeteci Faruk Eren 22 Eylül'de; Ertuğrul Mavioğlu da 29 Eylül'de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Gazeteci Celal Başlangıç, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Ayşe Batumlu, İhsan Çaralan, Murat Çelikkan ve Beyza Üstün hakkında açılan davaların ilk duruşmaları da Ekim ayında görülecek. Kasım ayında ise 4 nöbetçi genel yayın yönetmeninin duruşması olacak. Celaletin Can 1 Kasım'da, kısa bir süre cezaevinde tutulan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve yayıncı yazar Ahmet Nesin 8 Kasım'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

100 gazeteci destek için yayın yönetmeni olmuştu

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde başlayan dayanışma kampanyasında 100 gazeteci, yazar, insan hakları savunucusu, sanatçı, gazete üzerindeki baskılara dikkat çekmek amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yapmıştı. Kampanya sırasında dayanışmacı yayın yönetmenleri Fincancı, Önderoğlu ve Nesin tutuklanınca, çok sayıda gazeteci yayın yönetmenliği için gazeteye başvuruda bulunmuştu.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow