İsias Otel davasında 6 kamu görevlisi ilk kez hakim karşısına çıktı
6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias otel yerle bir olmuş, aralarında Kıbrıs'tan gelen sporcuların olduğu 72 kişi o otelde hayatını kaybetmişti. Otelin yıkılmasıyla ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı ilk dava görüldü.
72 kişinin can verdiği İsias Otel’de sorumluların bulunmasına devam edildi. Sanık sandalyesinde bu kez otelin yapı ruhsatında onayı olan kamu görevlileri vardı.
Adıyaman Valiliği'nin binanın yıkılmasında ihmal ve kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında soruşturma izni vermesinin ardından soruşturma başlatıldı. 6 kamu görevlisi hakkında dava açıldı. Adıyaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Altı kamu görevlisi, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılandı.
Sanık ruhsat büro şefi mahkemedeki ifadesinde, "Bitmiş bir inşaata, yapı iskan belgesi verilerek binanın denetlendiğini ve tekrar denetime gerek olmadığını" söyledi. Dönemin başkan yardımcısı, "Teknik konuları bilmiyorum ve önüme gelen evrakları onaylıyordum." dedi. Yapı kontrol birimi çalışanı da ifadesinde, "Kaçak kat için yapı kayıt belgesi alındığını ve inşaatın imalat hatası olduğunu" söyledi. Ayrıca "Bunlar İmar Kanunu gereğince fenni mesulün sorumluluğunda olan konular" ifadelerini kullandı.
Adıyaman'da bulunan İsias Otel, 6 Şubat depremlerinde yerle bir olmuş, Kıbrıs'tan gelen 25'i çocuk 35 kişi ile birlikte toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti. Bilirkişi raporunda ise otelde zemin etüdü yapılmadığı, betonun kalitesiz olduğu ve projeye aykırı kat çıkıldığına yer verilmişti. Ayrıca otelin sahibi ve mimar 18 yıl 5 ay, otel sahibinin oğluysa 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Bir anda başlayacak çok kuvvetli yağacak... Meteoroloji'den sağanak alarmı
SON DAKİKA HABERİ: Tuzla'da arıtma tesisinde patlama
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Son Dakika... 'Yenidoğan çetesi' duruşmasında son durum ne?
Pençe- Kilit şehidi son yolculuğuna uğurlandı