Galatasaray Meydanı'nda Nevin Yıldırım protestosu

Kendilerini 'Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu' olarak tanımlayan bir grup kadın, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde Nurettin Gider'i öldürdüğü gerekçesiyle Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezası verilmesini ve Yıldırım'ın cezasında indirime gidilmemesini Galatasaray Lisesi önünde protesto etti.
"Nevin'in isyanı isyanımızdır", “Nevin Yıldırım'a özgürlük" yazılı dövizler taşıyan grup, "Kadınlar burada, Nevin'in yanında, "Adaletin batsın cinsiyetçi yargı", "Nevin'in sesi sesimiz, öfkesi isyanımızdır" şeklinde slogan attı.
"YARGI SİSTEMİ, SÖZ KONUSU KADINLAR OLUNCA NEDEN CİMRİLEŞİYOR"
Nevin Yıldırım'ın 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimlerinden yararlanmamasını protesto eden grubun basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Erkek şiddeti davalarında verilen cezaları 'haksız tahrik indirimi', o da yetmezse 'iyi hal indirimi' ile kuşa çeviren yargı sistemi, söz konusu kadınlar olunca neden cimrileşiyor? Kendisine karşı bir dünyaya rağmen mahkemede ayakta durabilen Nevin'in iyi hal indirimi bile almamış olması, onlarca kadın katilin yaptığı gibi takım elbise giyip pişmanlık beyanlarında bulunmadığı için mi? Cilveli saat sorduğu, telefonla mesajlaştığı, tuzu fazla kaçırdığı, mini etek giydiği, boşanmak istediği, aldattığı gerekçeleriyle öldürdüğünü söyleyen kadın katillerine kolayca uygulanan haksız tahrik indirimi, bir kadının tecavüze uğramasını, şiddet ve tehdit altında rızası olmayan bir ilişkiye zorlanmasını, haksız tahrik indirimi için neden yeterli koşul saymıyor." Galatasaray Lisesi önünde sembolik oturma eylemi yapan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
İşte HDP'in İstanbul'daki üç adayı: Demirtaş, Turan ve Buldan
İlber Ortaylı: "Ben Kürt'üm dersin, biter"
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son dakika haberi: Pendik'te palet fabrikasında korkutan yangın
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'den pişkin savunma: Çikolatamızı alıp gittik
Dikkat! Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı: Gök gürültülü sağanak alarmı! Bugün 4, yarın 8 kent...
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Gülistan Doku dosyasında özel ekip kuruldu! Deliller yeniden inceleniyor