hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP İstanbul'da il başkanlığı yarışı

    CHP İstanbulda il başkanlığı yarışı
    expand
    KAYNAKYüksel Koç / İstanbul / DHA

    CHP'nin 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin bugün yapılan ikinci gününde, 10'dan fazla aday adayı arasında 64 delegenin oyunu almayı başaran Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek il başkanlığı için yarışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bostancı Gösteri Merkezi'nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci günü sabah saatlerinde başladı.

    CHP'nin Antalya ve Mersin kongrelerinde gerginlik

    Parti mensupları çeşitli konuşmalar yaptılar. Öğleden sonra 10'dan fazla aday adayının olduğu kongrede, 64 delegenin oyunu almayı başaran Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek il başkanı olmak için yarışacak.

    Kongrenin bugünkü bölümünde Divan Başkanı Ercan Karakaş, söz isteyen partililere söz verdi.  

    İl başkanlığı için 635 delegenin oy kullanacağı kongre, adayların konuşmalarıyla devam ediyor.

    "Müdahale var" iddiasında bulundu, adaylıktan çekildi

    Öte yandan il başkanlığı için yarışan adaylardan Necdet Saraç, 12 saatte delegelerin imzalarının yer değiştirdiğini iddia ederek adaylıktan çekildi. Saraç, şu iddialarda bulundu: "Bakın 13 ilçe merkezi düzeyde müdahale edildi, yerel düzeyde müdahale edildi. Kirli operasyonla karşı karşıya kaldık. CHP'deki siyasi kirlenme buraya da yansıdı. 12 saatte delegelerin bir biçimde imzalarının yer değiştirdiğini gördük. Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar, milletvekilleri Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen ve partililer katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow