hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale depremi sonrası korkutan uyarı: “6 büyüklüğünde deprem üretecek fay zonları var”

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKMutlu Doğan Akbaş/ Cnnturk.com Muhabiri

    Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde depremin ardından Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy "Burada 4'ün çok üzerinde depremler de olabilir 6 civarı olabilecek fay zonları var. 4.8'in öncü mü yoksa müstakil bir deprem mi olduğunu bilme şansımız yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde depremin ardından Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy "Bu bölgedeki deprem sürpriz değil. Kuzey Anadolu fayının Bolu'dan itibaren inen kolları içerisinde Edirne'ye doğru uzanan kollar da var. Bu deprem de böyle fay zonu üzerinde gerçekleşmiştir. Tabii ki 4'ün üzerindeki her deprem hissedilebilir bir deprem. İnsanlar korkabiliyor. Daha önceki yıllarda da olmuştu. Yani burası 4 ve 4'ün üzeri depremler için uygun bir yer. Bu deprem sürpriz değil. Sadece hissedilmesi daha fazla olmuştur. 4'ün çok üzerinde depremler de olabilir 6 civarı olabilecek fay zonları var. 4.8'in öncü mü yoksa müstakil bir deprem mi olduğunu bilme şansımız yok" dedi.

    Çanakkale depremi sonrası korkutan uyarı: “6 büyüklüğünde deprem üretecek fay zonları var”

    ÇANAKKALE'DE KORKUTAN DEPREM

    AFAD, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem İstanbul ve İznir olmak üzere çevre illerde de hissedildi. AFAD olumsuz bir durum bulunmadığını açıkladı.

    Çanakkale'de merkez üssü Ezine ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedilirken, AFAD Deprem Dairesi, sarsıntının derinliğini 10.23 kilometre olarak ölçtü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünün 4.9 olarak açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow