hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Çanakkale merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Balıkesir'de de hissedildi

    Kandilli verilerine göre Çanakkale Bahçeli-Ezine merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve Balıkesir'de de hissedildi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 17:39'da merkez üssü Çanakkale'nin Ezine ilçesi olan bir deprem meydana geldi.

    AFAD depremin büyüklüğünü 4.7, Kandilli ise 4.9 olarak kaydetti.

    AFAD verilerine göre sarsıntı yerin 10,23 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

    AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Çanakkale ilimizin Ezine ilçesinde saat 17.39'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medyadaki paylaşımında "Çanakkale Ezine’de , büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ezine merkezli 4,7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada olup, tarama faaliyetleri devam etmektedir. Çok geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow