BİMER başvuruları nasıl yapılır? | BİMER şikâyet dilekçesi
Elektronik dilekçelerin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden yapılabilmesinin yolunun açılmasının ardından BİMER başvuruları artmaya başladı. BİMER üzerinden yapılan işlemlerde elektronik ortamda dilekçe sunan vatandaşlar istek ya da şikayetlerini dilekçeler ile aktarabiliyor. Peki BİMER üzerinden şikayet başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...
Başbakanlık İletişim Merkezi adıyla 2006 yılında kurulan BİMER vatandaşların sorunlarının doğrudan aktarılması gereken kuruma yönlendirirken bürokrasideki süreci de hızlandırıyor. BİMER üzerinden yapılabilen işlemler arasında görüş ve isteklerin yanı sıra başvuru ve şikâyetlerin de önü açılıyor. “Doğrudan Başbakanlık” politikası ile vatandaşların resmi kurumlarla olan ilişkisini internet ortamına taşıyan BİMER uygulaması yeni özellikler ile güncellenmeye devam ediyor.
BİMER şikâyeti nasıl yapılır?
Özel ya da resmi bir kurumu şikâyet etmek veya kişi ya da kurumlarla ilgili özel bir talep oluşturmak için sıklıkla kullanılan BİMER sisteminde başvuru bölümünde işlem yapılabiliyor. E-Devlet giriş bilgileri olan herkes BİMER sistemini kullanabilirken site üzerinden işlem yapmak isteyen kişilerin BİMER’in resmi bir kurum olduğunu unutmaması gerekiyor. Asılsız ihbarlarda bulunarak devletin kurumlarını gereksiz şekilde oyalayan kişiler kimlik bilgileri ile sisteme giriş yaptıkları için haklarında yasal işlem başlatılabiliyor.
BİMER’den şikâyet yapmak için tıklayınız...
BİMER şikâyet süreci nasıl işliyor?
Kişi ya da kurum hakkında yapılan şikâyetlerde ihbarın asılsız olduğunu değerlendiren BİMER yapılan ihbarı doğrudan ilgili kuruma göndererek işlem yapılmasını sağlıyor. İhbarın konusu olan durumun yönlendirildiği kurum ise ihbar ile ilgili gerekli değerlendirme ve incelemeyi yaptıktan sonra aynı sistem üzerinden hem Başbakanlık İletişim Merkezi yetkililerine hem de talep ya da şikâyette bulunan kişiye konuyla ilgili sonucu bildiriyor.
BİMER başvuruları ne zaman sonuçlanır?
Başbakanlık İletişi Merkezi’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre istek ve şikayet konusunda yapılan değerlendirmelerin ardından işlem durumu hakkında dilekçe sahiplerine en geç 30 gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilmesi gerekiyor. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre başvuru yapan adaylar arasında ise bu süre 15 iş günü olarak belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kartalkaya'daki yangında çocukları ile ölen çift, tatil sonrası ailelerini ziyaret edecekmiş
Özel Muayenehanede Yapılan Tedavi Hastanelik Etti: Soruşturma Başlatıldı
Son Dakika! Bedelli Askerlik 2025 Sevk Tarihleri ve Yerleri Açıklandı!
Telefon Kılıfını Beğenmedi, Kurşun Yağdırdı
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?